Държавана агенция "Разузнаване": има рискове за териториалната цялост на България


14/09/17 10:16:11коментари:0Държавана агенция

Тенденцията за ислямизацията на ромските общности в България като заплаха за териториалната цялост е един от изводите, който е отбелязан в доклад на Държавната агенция "Разузнаване" за първото полугодие на 2017 г. 
 
Ето част от доклада на ДAР:
 "През периода беше осигурена изпреварваща информация относно
действия, създаващи рискове и заплахи за суверенитета, териториалната цялост на България и единството на нацията, противодействие на международния тероризъм и на трансграничната организирана престъпност, застрашаване на политическата и икономическата сигурност на България, факторите оказващи катализиращо въздействие на миграционните процеси.
Посочените показатели имат и количествени измерения, които отразяват степента на постигане на стратегическата цел на агенцията. Информация за количеството и качеството да данните се съхранява в ДАР".
 
Ислямизацията на някои малцинства  в България и опитите да бъдат приобщавани се случват с най-бързи темпове (засега) в махалите в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Хасково и Бургас, показа проучване на "24 часа". Емисари проповядват в гетата радикален ислям, който няма нищо общо с традиционния в областите Разград, Шумен, Кърджали, Търговище и Смолян. Освен тази ос, която минава по Тракийската долина, има опити и за ислямизиране на ромите в Северозападна България, където традиционният ислям е по-слабо застъпен.
 
Бедността е сред основните предпоставки за приемането на радикалния ислям в гетата, където населението се увеличава постоянно обратно на общата тревожна тенденция на демографски срив у нас.
 
*****
Според регистъра на hramove.bg броят на джамиите в България е 1400. Но според бившият главен мюфтия Недим Генджев 450 джамии в България са затворени, защото не плащат на имамите.
 
"Има някои имами, назначени от Турция, около 90 човека, което е абсолютно непонятно и никой не знае какво точно се говори от тях.
Има  опасност и за националната ни сигурност, защото знаете ли някой, колко бежанци влизат в България? Идват някакви хора от някъде и започват да проповядват... 
 
Точно в празните джамии, в които няма имами, като нищо сега могат да отидат разни бежанци и да започнат да проповядват радикален ислям. Не знам защо още ДАНС търпи тази работа и не се намеси" твърди Генджев.
 
По материали на:Доклад на Държавана агрнция “Разузнаване”, 24 часа, 168 часа, Блиц, plovdiv24.bg  


КоментариFAIL (the browser should render some flash content, not this).

Най-четени новини днес


Млада жена загина при поредна катастрофа на АМ Тракия

МАРИЯ ЧИПОВСКА: БЛОК В ЯМБОЛ ПРОПАДА, 32 СЕМЕЙСТВА ЧАКАТ...

Ремонтите на новия център на Ямбол продължават


Най-коментирани новини

ПРОТЕСТ В СТОЛИЦАТА И ДНЕС, В БСП ЗАПОЧВА ПОДПИСКА, Д. ПЕЕВСКИ:”НЕДОВОЛНИ СА ИЗПЛАШЕНИТЕ”

ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТ И В ЯМБОЛ

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО УЧАСТНИЦИТЕ В "ПОДПИСКА ПРОТИВ ОТКАЗА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ЯМБОЛСледвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

ОЩЕ НОВИНИ