Обратно към категорията

Всички училища в Сливен имат готовност за началото на новата учебна година

   

Всички училища в Сливен имат готовност за началото на новата учебна годинаРаботна група извърши проверка в училищата на територията на община Сливен за готовността им за новата учебна 2017/2018 година и първия учебен ден на 15 септември. Проверени са и районите около училищата във връзка със сигурността на децата. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.
Проверките направиха Ина Николова, старши експерт училищно образование в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”, Доника Радева, експерт в отдел „Сигурност и управление при кризи” и Таня Куманова, експерт в дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт”.
„Беше установено, че всички училища имат готовност да приемат новите първокласници и всички останали ученици. Всички учебници са доставени по училищата. Дворовете са изчистени, няма опасни предмети, дървета и други пречки, които да възпрепятстват началото на учебния процес или да бъдат потенциално опасни за учениците и персонала в училището”, съобщи Ина Николова.
На територията на общината има 34 общински училища и 27 общински детски градини. Подготовката за учебната година при всички върви нормално. През септември беше извършено последното - четвърто класиране за прием на учениците в първи клас. Близо 1500 ученици, родени през 2010 година, са подлежащи на задължително училищно обучение. След четвъртото класиране на територията на общината са записани 1370 първокласници. В момента във връзка с Механизъм за обхват и задържане на учениците в училище на МОН се извършват дейности по установяване на местонахождението им и причините по които не са записани.
„За първа година ние проведохме електронен прием, който изключително много ни подпомага за обхвата на децата в първи клас. От миналата седмица активно работим по Механизъм за обхвата на децата в училище и се надявам повече деца да са на 15 септември на училище. Този механизъм ще работи през цялата учебна година”, каза още Чиликова.




 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!