Обратно към категорията

Община Сливен почиства парка на Минералните бани и площите около училищата

   

Община Сливен почиства парка на Минералните бани и площите около училищатаОбщина Сливен почиства парка на Минералните бани, а площите около училищата вече са окосени. Продължава усилената работа на общинското предприятие по озеленяване за подобряването състоянието на парковете и площадките в града.

"Дворовете и площадките около училищата и детските градини в Сливен са окосени, почистени от излишната растителност и са готови да посрещнат учениците на 15 септември". Това каза управителят на Общинското предприятие „Озеленяване“ Веселина Казакова. В началото на тази седмица екип на предприятието е почистил и участък в квартал „Речица“ който обхваща територията от детската площадка до магазина.

„Това е участък, който не е бил почистван повече от 10 – 12 години. Окосена и изнесена е тревата, премахната е диворастящата растителност и районът вече изглежда приветлив, нещо, което хората в квартала не са виждали от години“, коментира Казакова. Тази седмица се работи и на Сливенските минерални бани. „Там също през последните 15 години нищо не е правено. Не е косено, не са премахвани и диворастящите храсти. Паркът беше превзет от бурени и диви орехи“, каза Веселина Казакова. Заради изключително занемарената територия за два дни от Общинското предприятие са успели да изчистят само част от парка. Почистен е подходът към парка на баните, поставени са табели. Окосена е тревата и са премахнати храстите около автобусната спирка. Днес екипът на предприятието навлиза във вътрешността на парка.

„Работим активно за премахване на дивата растителност, за да направим този чудесен парк подходящ за отдих и забавление. Това наистина е един много хубав парк, има условия за разходка и почивка и се стараем максимално бързо да си свършим работата там и да го предоставим на хората“, допълни управителят на ОП „Озеленяване“. Според Веселина Казакова там ще се работи около 20 дни, докато се постигне желания краен резултат. Вече почистен и оформен районът около паметника „Орлето“.

Днес се довършва работата и в детска градина „Синчец“. Почистен е пътят до Хамам баир, както и районът със спортните съоръжения там. „ По – голямата част от площадките, градинките и парковете на територията на града вече са обработени. Започваме работа в периферията на града. Имаме още много работа, но желанието ни е градът ни да стане приветлив, уютен и с европейски изглед. Затова продължаваме да работим до постигане на желания резултат“, допълни Казакова.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!