Обратно към категорията

Терористи плашат Европа с нов тип нападения

   

Терористи плашат Европа с нов тип нападения

Освен прегазването на хора с автомобили и нападенията срещу униформени служители по сигурността, джихадистите призовават напоследък последователите си да предизвикат дерайлирането на влакове в Европа, изрази безпокойство френската полиция, цитирана от Франс прес.
 
 
"Важно е да се подчертаят неотдавнашните призиви на терористични организации, насочени към "вълци единаци", които са подстрекавани да причинят в Европа дерайлиране на влакове, горски пожари и отравяне на храни", се казва в телеграма на Генералната дирекция на националната полиция от началото на септември, разкрита от в. "Паризиен"
 
 
Според текста транспортната инфраструктура и средства имат "много структурни слабости" и са "привилегирована мишена", особено гарите.
 
 
Туристическите места също трябва да се наблюдават по-бдително, тъй като в случай на атентат има потенциал за повече човешки жертви.
 
Заради зачестилите атаки с автомобили, в документа се казва, че управителите на паркинги и шофьорите трябва да сигнализират незабавно за всяка кражба или подозрителни действия.

dariknews.bg










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!