Обратно към категорията

Задържаха 41-годишен мъж в село Могила за побой

   

Здържаха 41-годишен мъж в село Могила за побойИнформационен бюлетин на ОДМВР-Ямбол

Тунджански полицай задържаха 41-годишен мъж за нанасяне на телесна повреда. Вчера, в 17.10 ч., на тел. 112, е постъпил сигнал, че в центъра на село Могила, между двама мъже е възникнал конфликт, който е прераснал в побой. Отзовалите се на сигнала полицейски служители установяват, че 41-годишен местен жител е нанесъл удари в областта на главата и по тялото на 60-годишен мъж, вследствие на които  потърпевшият е настанен за наблюдение в лечебно заведение с комоцио, фрактура в областта на носа, навехнат глезен и контузни рани. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство. 41-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата продължава.


Служители от РУ-Елхово иззеха растения от рода на конопа от частен имот в село Денница. Полицейската операция е проведена на 18 октомври. В хода на  процесуално следствени действия, проведени под ръководството на Елховската районна прокуратура са иззети 8 растения с височина около 185 см. Съдържанието на наркотично вещество е потвърдено от направения наркотест. При проведените оперативно-издирвателни действия е установен 35-годишен мъж, съпричастен към засяване и отглеждане на насажденията. Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа . Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

В РУ Тунджа е образувано незабавно производство срещу 54-годишен от Ямбол. На 18 октомври, около 19.40 ч., на тел. 112 е получен сигнал, че на пътя Ямбол -  Тенево водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ е шофирал рисково, навлизайки в лентата за насрещно движение. На място е установен 54-годишният водач, чиято проба за употреба на алкохол се оказала положителна, като техническото средство е отчело стойност над 1,2 на хиляда. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Полицейски операции:
На 18 октомври, в град Ямбол е проведена полицейска операция по линия „Гори  и дърводобив“ с участието на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР  и представители на ТД на НАП- Бургас. В два от проверените обекти, осъществяващи търговска дейност с дървен материал е установено, че се  извършват продажби без да се издават фискални бонове, както и че  наличните парични средства в касата не съответстват на отразените в касовия апарат на място. За констатираните нарушения е взето отношение от компетентния орган. В един от обектите е констатирано и несъответствие между наличната дървесина и тази отразена във водения електронен дневник, съгласно Наредбата за контрола и опазването на горските територии. Работата по случая продължава. 


 
19.10.2017 г.
Татяна Павлова










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!