Обратно към категорията

Инж. Иванов, директор на „Инспекция по труда” в Ямбол: проверката на инцидента в парка трябва да приключи до 1 месец

   

Инж. Иванов, директор на „Инспекция по труда” в Ямбол: проверката на инцидента в парка трябва да приключи до 1 месец+аудио
Метална врата счупи ребра на 52-годишна общинска служителка от Ямбол. Жената е била затисната в неделя слдобед от тежка метална врата, с която се ограничава достъпът до градския парк. На мястото на инцидента са били изпратени служители от Криминална полиция и от Инспекцията по труда.
Информация относно вчерашния инцидент предостави за 999 инж. Стоян Иванов, директор на Дирекция „Инспекция по труда” в Ямбол:

-Г-н Иванов, бихте ли казали каква е причината за падането вратата в парка.
- Не мога да Ви кажа. Когато пристигнахме на място с колегите вратата беше вдигната. Гражданите, които са били на място са я вдигнали, може би с помощта на колеги на пострадалата служителка, която през това време е била транспортирана до областната болница.
- А на място констатирани ли са някакви нарушения?
- В момента върви проверка. Образувано е административно производство при нас в Инспекцията по труда –Ямбол. Извършва се проверка на работодателя. Съответно останалите институции също си водят производствата.
- Работодателят в случая е Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих”?
- Да точно така.
-  Кога се очакват резултатите от проверката?
- Ние нямаме право да изнасяме информация. Нашата проверка трябва да приключи в рамките от 14 дни до 1 месец.
- На работа ли е била служителката в неделния ден? Това трудова злополука ли е?
- Жената е била на работа, категорично.  Била е първа смяна и инцидентът е станал по време на работа. В тридневен срок работодателят трябва да подаде декларация в НОИ за трудова злополука. От там също се извършва разследване и излизат с разпореждане дали се признава за трудова злополука или не. По всяка вероятност ще бъде признато, тъй като инцидентът е станал на работното място и е свързан с конкретните задължения на служителката.

Очаква се след причключване на проверката да стане ясно има ли установени нарушения и ще бъде ли санкциониран работодателя.
52-годишна общинска служителка е настанена за лечение в областната болница с фрактура на гръден кош и четири счупени ребра, без опасност за живота.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!