Обратно към категорията

Полицията в Сливен отбелязва своя професионален празник

   

Полицията в Сливен отбелязва своя професионален празникНа 8-ми ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник-Денят на св.Архангел Михаил.
Честването на тази дата е въведено през 1924 година по инициатива на софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена  консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява следното:
“Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”.
С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.
В тържествения ден уважение към работата по полицейските служители и техния празник засвидетелстваха областният управителна област Сливен   Чавдар Божурски, заместник кмета на община Сливен Румен Иванов и директора на ТД ДАНС Николай Чиликов.
„От вашият професионализъм, принципност и честност зависи авторитетът на ведомството, спокойствието и сигурността на всеки един гражданин и на нашите семейства. Именно вие сте стражът на законност и поради това очакванията към вас са големи. От ефективността на вашата работа зависи да оправдаем очакванията на обществото. Имаме сили и воля за това!” с тези думи старши комисар Димитър Величков, директор на областната дирекция на МВР в Сливен, се обърна към всички полицейски служители. Той изказа благодарност за постигнатите добри резултати, което нарежда Дирекцията н едно от челните места в страната. Благодари на семействата на полицаите, за тяхната обич и подкрепа.
С нестихващи аплодисменти беше посрещнато обръщението на областния управител г-н Чавдар Божурски - полицай от кариерата и до скоро начело на областната дирекция на МВР в Сливен. „За мен беше чест да слушам от това място хора като ген. Ганев, Иван Кръстев, Кольо Стоев, Янко Янков, Велико Вълчев, и естествено ген. Манчев. В същото време имах честа и удоволствието да работя и да се уча от хора, които бяха с едно ДНК. ДНК на ченге! Така че утре е празникът на всички нас, които сме с едно и също ДНК.” С тези думи Чавдар Божурски честити празника на сливенските полицаи и им пожела живот и здраве. 
Директорът на териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов, също дългогодишен полицейски служител, пожела на своите колеги здраве, професионални успехи и най-вече да бъдат себе си.
Поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев беше прочетен от неговия заместник Румен Иванов. В него се казва: „Като кмет на община Сливен изразявам благодарност за приноса на полицията в утвърждаването на законността и обществения ред, необходими за защита на интересите на гражданите”.
На тържественото събрание 76 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „Писмена похвала” със заповед на Директор и началници на районни управления. Четирима служители бяха повишени в длъжност.
Получени бяха благодарствени писма от управителя на „Общинска охрана и СОТ-Сливен” Петко Чолаков и граждани на Сливен. В едно от писмата г-жа Ненова казва: „ Изказвам своята благодарност към професионалните и достойни хора, работещи в ОДМВР-Сливен. Не мога да посоча имената на служителите, но съм благодарна за доказаната професионална етика и високо ниво на компетентност. На всички полицаи пожелавам много здраве, щастие и още по-високи успехи в бъдещите начинания.”



07.11.2017 г.                РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                   ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!