Обратно към категорията

Близо 90 хил. птици са унищожени заради констатираните 4 огнища на инфлуенца Прочети повече

   

Близо 90 хил. птици са унищожени заради констатираните 4 огнища на инфлуенца  Прочети повечеБлизо 90 хил. птици са унищожени до момента след констатирането на четири огнища на инфлуенца. Болестта е по-позната като птичи грип, съобщиха от земеделското министерство.

Първото огнище на болестта беше открито в средата на октомври в животновъден обект за отглеждане на патици в добричкото село Стефаново. Там бяха унищожени близо 11 хил. птици.
Второто и третото огнище бяха констатирани в хасковското село Узунджово и сливенското Глушник, като и двете бяха в частна ферма. За ликвидиране на заболяването бяха унищожени над 1500 птици.
Четвъртото огнище беше открито на 3 ноември в животновъден обект за отглеждане на патици в ямболското село Зимница. Там бяха унищожени близо 8 хил. патици. Като част от мерките по ликвидирането и недопускането на разпространението на болестта беше умъртвено и цялото стадо кокошки-носачки в животновъден обект в Зимница.
Фермата е в непосредствена близост до констатираното огнище и попада в 3-километровата зона, в която се унищожават всички възприемчиви животни. Унищожени са близо 68 хиляди кокошки-носачки.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 лара 09.11.2017 10:45

В зимница чуваме че ще идват и ще изземват всички птици от домовете ни за да ги убият хуманно.в същото време в пенсионерския клуб има съобщение който иска да си коли животните.къде е логиката?ако са заразени нали ще умрем.никой не го е грижа за хората.да се махнат тези птицеферми и ферми за патици извън селото е решението.ние хората от зимница сме потресени.какво обещетение ще дадат на нас за петте кокошки които имаме.виновниците ще бъдат обещетени добре за патките си..


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!