Обратно към категорията

СЕЧТА КРАЙ СЛИВЕН НЕ СПИРА, ГРАЖДАНИ ГОТВЯТ ПРОТЕСТ

   

СЕЧТА КРАЙ СЛИВЕН НЕ СПИРА, ГРАЖДАНИ ГОТВЯТ ПРОТЕСТ

снимки
Изсичането на гората на Сливен не спира дори и в неделя. Това съобщават читатели на "Сливен прес", които са изпратили снимки от последните дни.
Те са направени в непосредствена близост до града, край пътеката за местността Черковното, зад старата "Белфа".  Мястото е често посещавано, маршрутът е сравнително лесен и към параклиса всеки ден ходят доста хора, включително и семейства с деца.
На въпросите на възмутените сливналии, дърварите, предимно от ромски произход отговорили, че се изсича болна гора. Гражданите обаче смятат, а и снимките сякаш го доказват, че се секат и здрави дървета.
Освен това няма табели, които да информират за сечта, а след работниците остават следи от храна, кутии от цигари, пластмасови шишета и други боклуци, съобщават възмутените сливналии. В опит да спасят гората, те потърсили фамозния Юсеин Шакиров, звънили и на телефон 112.
Случаят не е изолиран, твърдят природолюбители. Сеч през последните седмици е имало и край връх Българка, а хората са категорични: Гората изчезваше за часове!
Затова вече се обмисля и протест срещу изсичането на гората край Сливен.


Снимки: Радостин Владимиров, Димитър Сивов /ФБ/ 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!