Обратно към категорията

Изложба показва оригинални училищни и църковни документи в Стралджа

   

Изложба показва оригинални училищни и църковни документи в СтралджаВ рамките на проведените прояви, посветени на 8 ноември – Празникът на община Стралджа, в Исторически музей бе представена изложба свързана с две големи годишнини, които се отбелязват през тази година в Стралджа. Едната от тях е 165 години от първото килийно училище, а другата е 160 години от създаването на стралджанската църква „Св. Архангел Михаил”.
Изложбата, експонирана в Исторически музей – Стралджа, показва оригинални училищни и църковни документи. Най – старото училищно свидетелство, което могат да видят жителите и гостите на града, е от далечната 1916 година, издадено от Народно първоначално училище. Изложени са свидетелства и удостоверения за завършен клас от Народно основно училище „Иван Вазов”, от Народна прогимназия „Христо Ботев”, Допълнително земеделско училище и други. В изложбата е намерила място и Главна училищна книга от учебната 1895/1896 година.
От 1909 година е най – старият църковен документ – Свидетелство за свето кръщение, а най – старото Свидетелство за венчание е от 1925 година. Всички показани Свидетелства за кръщение и венчание са издадени от църквата „Св. Архангел Михаил” в Стралджа.
Изложбата ще остане експонирана до края на годината.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!