Обратно към категорията

19 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

   

19 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

За поредна година България отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Този ден е определен с решение на Главната асамблея на Организацията на обединените нации. 
На 19 ноември от 11,00 часа в Храм паметник Св.Александър Невски ще се състои възпоменателна служба в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия.
ОДМВР-Сливен ще отбележи Световния ден като напомни на водачите да бъдат по-отговорни, толерантни и с повишено внимание, когато са на пътя. На 19 ноември от 12,00 до 13,00 часа на булевард „Г.Данчев”, до хипермаркет Кауфланд, екип на сектор „Пътна полиция”, съвместно с представители на Български червен кръст-Сливен, ще раздадат материали за пътна безопасност и полезна информация за действия при оказване на първа помощ. Водачите няма да бъдат санкционирани за евентуални нарушения, целта е да бъде заострено тяхното внимание при движение в градски условия и през предстоящия зимен сезон. 
 
Обръщение на Министъра на вътрешните работи Валентин Радев по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия:
Уважаеми дами и господа,
 
По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват или остават с тежки травми хиляди хора.        
Голяма част от тези катастрофи е можело да бъдат предотвратени. За жалост грешките и нарушенията на участниците в движението са довели до смърт.  
Пътните инциденти са най-нелепата причина за смъртността сред хората. Катастрофите оставят трайна следа в живота на пострадалите. Мъката и страданията на семействата и близките на жертвите са големи.
Нека на този ден споменем загиналите, изкажем съболезнования на техните семейства и призовем живите да пазят живота и здравето при движение по пътищата.
Безопасността на движението е споделена отговорност и нейното подобряване не е по възможностите само на една организация или институция. Нужно и важно е всички да намерим начин проблемите на  безопасността по пътищата да имат място в ежедневието на семействата, учебните заведения, институциите и организациите.
Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата като част от големия проблем – култура за здравословен начин на живот. Нека всички заедно - институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата.
Хубаво е, ако на този ден намерим начин да отбележим Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия в цялата страна. В памет на  загиналите и пострадалите да призовем всички да пазят както своя живот и здраве, така и живота и здравето и на другите участници в движението, да пазят и обучават своите деца и членовете на семейството. 
Всеки живот си заслужава усилията.
 
ноември 2017 г.                                 ВАЛЕНТИН РАДЕВ 
МИНИСТЪР НА
                                                                       ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ 
 
 
 
17.11.2017 г.РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕНПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!