Обратно към категорията

КАК СЕ РАЖДА ЛЮБОВТА КЪМ РОДНОТО

   

КАК СЕ РАЖДА ЛЮБОВТА КЪМ РОДНОТОДомът е най-топлото място, родителите дават най-добрите и умни съвети, семейството се уважава и почита – за всичко това разговаряха днес в ДГ“Здравец“. Празникът,  посветен на Деня на християнското семейство във ІІ група „Слънце“, организиран от педагозите Нели Тончева Кавалджиева и Дора Богданова, предизвика жив интерес сред децата, които участваха с огромно желание. Облечени в народни носии те изпълняваха всички обреди. Момиченцата  старателно се учиха как се пресява брашно, как се меси питката за празника. Всички седнаха чинно край трапезата, за която знаят , че на този ден не се раздига, за да може да си хапне и самата Св.Богородица и да благослови дома.
Ще запомнят добрите  уроци децата, ще разказват за тях и в семейството, ще разпитват за повече подробности и със сигурност, когато пораснат, ще бъдат готови да предават знанията и на своите деца. Защото усвояването на добродетелите започва още от най-ранна възраст.
В ДГ“Здравец“ пазят и обичат българските традиции. С много желание  и ентусиазъм децата се обучават и възпитават на добрини. Днешният празник беше само част от многобройните идеи. Приключвайки с красив танц малчуганите доказаха, че не само са възприели уроците на  своите учителки, но и истински са се забавлявали.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!