Обратно към категорията

Община Сливен е готова за зимата

   

Община Сливен е готова за зимата6 комбинирани автомобили за снегопочистване и разпръскване на солови смеси по булеварди и улици, 1 товарен камион и един челен товарач ще почистват улиците в Сливен през зимата. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Маршрутите и приоритетите по поддържане проходимостта на територията на града са съгласно утвърдения и приет Оперативен план за сезона. За поддържане централна пешеходна зона, спирки и други труднодостъпни за техниката участъци има осигурен щанцов инструмент от гребла и съответния персонал, стана ясно по време на заседание на Общинска комисия.

Комисията е констатирала още, че е  налице специално  оборудване от сигнални лампи, бандажни ленти, странични ограничители, мобилни телефони и зимно облекло за водачите, включително и жилетки за цялата техника и персонала.

В складовата база на дружеството са налични 400 тона натриево-магнезиеви соли. Дружеството разполага и с резерв от достатъчни количества, които при необходимост може да бъдат доставени в рамките на 24 часа.
 
Комисията е извършила проверка и е приела техниката във връзка със заповед на кмета относно готовността на Община Сливен за зимния сезон, както и за ограничаване последствията за населението и нормално функциониране на инфраструктурата на територията на общината.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!