Обратно към категорията

Учениците от ПГ по подемна, строителна и транспортна техника "Н.Й.Вапцаров" с нова придобивка по случай патронния празник на училището

   

Учениците от ПГ по подемна, строителна и транспортна техника "Н.Й.Вапцаров" с нова придобивка по случай патронния празник на училището+ снимки

Полезна и очаквана придобивка – мотокар с товароподемност 1.8 т., получиха учениците от Професионална гимназия по подемна строителна и транспортна техника „Н.Й.Вапцаров” Ямбол. Чрез новата машина всички възпитаници на училището, независимо от това в каква специалност се обучават, ще имат възможност да придобият и още една правоспособност – "Управление на мотокари". Машината е предоставена със спомоществователството на четири ямболски фирми, по проект на гимназията - модул: "Модернизиране на системата на професионалното образование" на Националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда".

Официалното връчване на новата придобивка бе на патронния празник на училището, в навечерието на 108-та годишнина от рождението на Н.Й.Вапцаров и 57 години от създаването на професионалното училище в Ямбол. Тържеството започна с поднасяне на цветя на бюст-паметника на Никола Вапцаров и с изпълнено с много мъдрост обръщение на директора на училището Моника Петрова към учениците. (Прочетете след репортажа.).
Бяха връчени и много награди на учениците, отличили се в различни състезания и конкурси, реализирани по повод патронния празник на училището
Специални гости на празника в ПГСТТ „Н.Й.Вапцаров” бяха инж. Роса Георгиева, старши експерт по професионално образование и обучение в РУО Ямбол, както и дългогодишният директор на ПГПСТТ инж. Георги Вълчев. 
 
§§§
Моника Петрова, директор на ПГСТТ „Н.Й.Вапцаров” към гимназистите, по случай патронния празник на училището и 57 години от неговото създаване:
„… Уважаеми ученици, в този ден, в който отдаваме почит на всички, вложили сърцето и ума си за изграждането на гимназията ни и отчитаме постигнатото, искам да насоча мислите Ви към това как да бъдете успешни професионалисти. 
Виждате ли тази празна раковина? Нека си представим, че тя символизира Вашия професионален път – съд, който само Вие можете да изпълните със съдържание. Раковината сама по себе си е красива, но е стъклена. Лесно може да се счупи и да остане ненапълнена. Затова трябва да я пазите като очите си. Освен това тя е релефна - формирана от вълните на живота със спадове и върхове. Бъдете готови и за неудачите и за успехите!
С избора на нашето училище Вие сте започнали да редите професионалния си път камък по камък – да придобиете професия, да си намерите по-лесно работа, да се стремите към сигурност. Когато постигнете това, може да Ви се стори, че съдът е пълен и няма какво повече да добавите. Но, мили ученици, възможностите не са изчерпани! Започнете да я пълните с камъчетата на допълнителните квалификации и преквалификации. Усъвършенствайте се, овладявайте нови професии! Малките неща са важни колкото и големите!
След време ще настъпи моментът, в който ще си помислите, че сте на върха – постигнали сте всичко. Ако спрете до тук ленността, рутината и скуката ще покрият с патина живота Ви и Вашето развитие ще спре! 
Потърсете ново решение! То може да се крие в нещо толкова миниатюрно като песъчинките. Добавете за цвят в коктейла на професионалния си живот песъчинките на мотивацията, на поемането на нови отговорности, на израстването в кариерата.
И запомнете, че винаги има място за поне още една песъчинка! Не спирайте да мечтаете! Дерзайте! Експериментирайте! Не жалете труда си! Бъдете смели!
Всяко начинание започва с любопитството да го проучим и става успешно само за онези, които не жалят труда си, които знаят и могат. За онези, които проявят достатъчно мъдрост и упоритост! Които вървят по пътя към целта си с вярата, че винаги може повече. С Вапцаровата вяра, „че утре ще бъде животът по-хубав, животът по-мъдър“!
Щастлива съм днес да Ви покажа резултата от пътя, който извървяхме заедно към една мечта. 
Честит празник на всички!”
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!