Обратно към категорията

Дивна запалва коледните светлини в Сливен! И още от програмата за празниците:

   

Дивна запалва коледните светлини в Сливен! И още от програмата за празниците:

Наситена и разнообразна е програмата за Коледните и Новогодишните празници в Сливен. На брифинг заместник-кметът Пепа Чиликова представи акцентите в програмата. Тя започва на 6 декември в 17 часа със запалване светлините на коледната елха. В празника ще вземат участие деца от детските градини в Сливен и формации от Военен клуб- Сливен. Специален гост на тържеството ще бъде Дивна. За присъстващите ще има приятни изненади, загатна заместник-кметът, но не издаде какви точно ще са те.
На четири места в града ще бъдат засадени елхи, които ще бъдат украсени за празника.
Коледният базар тази година ще бъде разположен на бул. „Цар Освободител“, в района пред НТС и ще бъде отворен от 11 до 31 декември.
Деца от сливенските детски градини ще излязат на сцената на зала „Сливен“ за концерт. Това ще стане на 19 декември от 10.30 часа.
Коледният концерт, организиран от Община Сливен ще бъде на 21 декември от 18 часа в зала „ Сливен“. Участие в него ще вземат квартет „Дестини“, чиито класически инструменти звучат модерно и в същото време носят духа на отминали епохи.
Празничната Света литургия за Рождество Христово ще започне от 9 часа на 25 декември в катедрален храм „Свети Димитър“.
Коледното веселие с участието на АНПТ-Сливен на пл. „Цар Освободител“ е в същия ден с начален час 11.30.
На 26 декември от 10 часа село Мечкарево ще бъде домакин на Фолклорния събор „Зимни празници“.
На прага между новата и старата година на пл. "Цар Освободител“ ще се извие Новогодишно хоро под съпровода на оркестър "Хаджии“, с ръководител Добри Рахнев.
В празничната програма се включват и редица културни институти. Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ ще подреди в различни сгради в града изложби с коледни картички, които са събирани през годините. Част от картичките ще бъдат предложени за продажба. Средствата ще бъдат дарени за кампанията за спасяването на паметника на 6-ти артилерийски полк. Награждаването от конкурса за коледна картичка на библиотеката ще бъде на 22 декември. От 11 до 13 декември библиотеката организира традиционни рождественски беседи.
Симфоничният оркестър ще има два концерта - на 6 декември в зала "Сливен", заедно с изпълнители на суинг и джаз и на 18 декември от 18,30 часа, също в зала "Сливен" - съвместно с хор "Добри Чинтулов". На 12 декември от 17,30 ще бъде открита изложба на сливенските художници в зала "Май". Кукленият театър ще има три спектакъла, първият от тях - премиерен. Датите са 10, 17 и 23 декември. Военен клуб - Сливен също организира няколко концерта, в които ще участват различни формации към клуба.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!