Обратно към категорията

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА МАЛКИТЕ ГРАЦИИ НА ЯМБОЛ!

   

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА МАЛКИТЕ ГРАЦИИ НА ЯМБОЛ!

снимки
Златен медал спечелиха родените през 2009 г. гимнастички на Ямбол от СК ,,Тунджа-2015’’ в ансамбловата надпревара на турнир организиран от Община Бургас и СКХГ «Черноморец»! Клубът участва и с отбор който се изяви в гимнастрадата на турнира, като децата заеха трето място. Добрите новини за 999 съобщи треньорката на малките грации Гергана Ракаджиева! 
 В състезанието по Художествена гимнастика, организирано по случай празника на Бургас - Никулден, взеха участие 240 гимнастички (родени 2011г., 2010г. и 2009г., а в ("Масовия Спорт"-до 14г., до 10г. и до 6г.) от следните клубове: "Море"-Несебър; "Левски-Триадица"-София; "Тунджа-2015"-Ямбол; "Етър-Елит"-В.Търново; "Грация-Мебел Стил"-Варна; "Берое"-Ст. Загора и «Черноморец"-Бургас.
 Главен съдия на турнира бе г-жа Нина Алексиева, която  отпразнува и своя Имен Ден.  Представителят на Община Бургас г-н Велизар Маджаров поздрави всички бургазлии и гости от името на Кмета г-н Димитър Николов. Тържеството бе уважено и от г-н Георгиев - директор на Държавно Спортно Училище "Юрий Гагарин»-Бургас.
 Събитието ще се запомни с чудесното представяне на гимнастичките, които бяха бурно подкрепяни в залата от своите съотборнички, родители, приятели, баби и дядовци.
 
Само няколко дни преди да спечелят първия за клуба медал, малките таланти на Ямбол добавиха към успехите си още медали! 
***
На 02.12 и 03.12.17г. се проведе и Държавна гимнастрада по художествена гимнастика. Председател на комисията към БФХГ бе г-жа Мариета Дукова! СК,,Тунджа участва с общо 20 гимнастички! И двата отбора на клуба спечелиха сребърни медали / 2011,2010 и 2009, 2008/година.
Прекрасна атмосфера, много усмивки и красота в столичната зала "София" - гимнастички от 2 до 82 години, общо в двата дни на Гимнастрадата участие на около 1500 гимнастички!
Това състезание на БФХГ е част от стратегията  на г-жа Илиана Раева за популяризиране на художествената гимнастика, когато се кандидатира за председател на БФХГ преди 5 години.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!