Обратно към категорията

В Ямбол: Фирмата превозвач от няколко месеца е пуснала 13 нови автобуса с Евро 4

   

3 нови автобуса от няколко месеца в Ямбол, е пуснала фирмата превозвач

От няколко месеца от фирмата превозвач, обслужваща вече всички линии на градския транспорт в Ямбол, е пуснала в употреба 13 нови автобуса, бели на цвят, които са с висок екологичен стандарт на изпусканите вредни емисии Евро 4 и би трябвало да са по-комфортни за пътуване.
 
Тази иначе добра новина сякаш не се забелявазва много от пътниците, на които всеки ден се налага да ползват градския транспорт, защото те продължават да твърдят, че има какво още да се желае от услугата и от спазването на  разписанието.
Оказва се, че на 17 май 2017 г. фирмата е подписала договор с общината и за останалите 9 линии, сред които са автобусите с номера 2,5 и 16 за срок от 5 години и по този начин до 2021 г.  ще извършва превоза по всички линии на градския транспорт в Ямбол.
 
На този етап общо 25 автобуса обслужват всички ямболски линии. От тях 13 са от по-новите бели автобуси, а 12 са от по-старите зелените автобусни коли.
 
Самата обществена поръчка за 9-те автобусни линии имаше прогнозна стойност от 2,7 млн. лв., но плащането от страна на общината става чрез компенсации за превоз на пътници, които ползват безплатен или намален транспорт и получаване на субсидии от държавния бюджет, регламентирани от Наредба, приета с ПМС №163 от 29.03 .2015 г.
 
Фирмата  спечели обществената поръчка с цена на билета от 90 ст., но въпреки че има разрешение от общината още от юни месец все още явно не смее да повиши цената на билета, но вероятно и това ще стане.
 
По договор са планирани и неустойки, ако изпълнителят го нарушава. Например, 200 лв. за пропуснат курс; 100 лв. за отказ да се превози пътник, който има право на безплатно или намалено пътуване или когато автобусът не спре на спирка по маршрутите; 50 лв., когато автобус тръгне със закъснение от 1 минута от началната спирка, и по 10 лв. за всяка следваща минута закъснение, но кой знае защо в договора е записано и че плюс минус 2 минути не се смятат за закъснение, предвижда се и 20 лв. санкция за всяка минута отклонение от разписанието.
 
Една част от гражданите които ползват услугата твърдят че трудно може да се намери пътник, който да е доволен от транспорта в Ямбол. 
 
А точно те и тяхното удовлетворение са най-верният критерий за качеството на обществения превоз в Ямбол. 
















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#11 От друг град. 29.12.2017 22:36

Не знам дали медията съзнава, че белият и зеленият автобус е един и същи, самоче единият е с бяло фолио за парлама.


#10 барзака 29.12.2017 19:12

Въй - само минуси- що така бе ора?

 

 

#9 СЪЩИТЕ АВТОБУСИ 20.12.2017 22:14

Хахахаха какви нови автобуси тези съштите Bmc (bursa motor company) движеха също тук зелени и след това ги облепиха в бяло фолио


#8 Станко 20.12.2017 17:21

Автобуси с номера 20 и 25 не спират на спирка “Еелектроснабдяване” до подстанцията в к-с Райна Княгиня, за да се качи пътник, или ако пътникът е в автобуса, с хиляди молби водачът спира на спирката и подчертава, че там нямало спирка, а той правил “услуга”...... ! Има подадени жалби, но..... положението е същото....! :(

 

 

#7 Господинова 19.12.2017 16:08

Аз редовно ползвам автобусите в Ямбол са под всякаква критика,те нещо ужасно мръсни,вратите им развалене,шофьорите от пред който си иска отваря вратите,закъсняват случва се да липсва по разписание,и ми отговарят,че бил развален автобуса и закъснявам с времето заради това,Господин Кмета да се повози на тези отвратителни автобуси!


#6 Славов 19.12.2017 05:08

Каквито са указанията от горе,това се изпйлнява.Тези автобуси до един са за спиране от движение,тъй като замърсяват околната среда.Боклуците от София идват тук,а за шопите екоавтобусчета.Интереси,интереси пари,пари!!!

 

 

#5 Възмутен 18.12.2017 21:28

Това е подигравка с хората. С тази синя зона все повече ямболии използват градския транспорт. Поне да бяха нормални автобусите, а не стари амортизирани морги. Да видим сега зимата какво ще стане, пак ще висим с часове да чакаме таралясниците на студа


#4 Пътник от градския транспо 18.12.2017 20:24

Всеки ден пътувам с градският транспорт.Поканвам този,който е писал тези глупости,да заповяда сутрин от 8.00 до 8.30 и вечер от 16.30 до 17.30 да сподели"удоволствието да пътува с "НОВИТЕ" автобуси.

 

 

#3 Gnevna 18.12.2017 19:16

Много закъснение от графика,мръсни отвсякъде автобуси,или в скоби недоразумения на 4 колела. Без отопление и без уплътнения,като кошници са. И не на последно място,много спирки минути като малки и незабележими обекти. Гневна съм и с право,защото всеки ден се сблъсквам с тези зле обслужващи ни линии в града ни. До кога ще търпим това?


#2 Недоволен 18.12.2017 17:57

Въобще за какви нови автобуси говорим. Това са 20 годишни софийски таралясници, който вече не стават за градският транспорт там. И тук в Ямбол им направихме морга да си ги държат, че и да им се плаща. По европейски програми например, в град Пловдив (по преки наблюдения) закупиха чисто нови автобуси. Нима Ямбол е в друга държава. Еми разваляме договора и ако се наложи правим общинско дружество. А и пресен пример за това как в петък,1 ви декември пропуснаха един курс на 20 номер и се наложи да ги чакам поне час. Еми срамота е. Е за това няма да се оправим. Докато не си променим мисленето ще ни тъпчат и това е.

 

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!