Обратно към категорията

Несъобразена скорост и серия от катастрофи в Сливенско по празниците

   

Несъобразена скорост и серия от катастрофи в Сливенско по празниците

На 24 декември, 02,30 часа,  е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на път ІІІ-662. От извършеният оглед на местопроизшествие е установено, че при суха настилка на прав пътен участък от село Баня в посока град Твърдица, лек автомобил  "Ауди А3", управляван от водач на 26 години от град Сливен, навлиза в насрещното движение и се удря в лек автомобил „Рено“, управлявано от мъж на 37 години от гръд Гълъбово. От произшествието е починал на място мъж на 28 години от село Сборище, пътник в лекия автомобил „Ауди“. От произшествието са пострадали още момиче на 19 години от лекия автомобил „Ауди“, както и водачът на лекия автомобил „Рено“ и пътуващата с него жена на  37 години. Пострадалите са транспортирани до МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. 
На 23 декември, в 22,35 часа, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие  на АМ"Тракия", километър 230 в посока град София. Лек автомобил  "БМВ", управляван от водач на 37 години от град София,  застига и блъска лек автомобил "Сузуки ", управляван от 53-годишен мъж от град Варна.  Вследствие на удара водачите губят управление  над автомобилите и напускат пътното платно. Двамата са откарани в болнично заведение в град Стара Загора за преглед, след което са  освободени. В  резултат на настъпилото произшествие са причинени значителни имуществени вреди и по двата автомобила. Водачите са изпробвани за алкохол с техническо средство - пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. 

На 25 декември,  в 17,13 часа,  в РУ-Котел е получено съобщение за настъпило пътно произшествие в село Ябланово. От извършения оглед на местопроизшествие е установено, че 35-годишен водача на мотоциклет "КТМ", без регистрационен номер,  при движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи управление и пада на пътното платно. От удара водачът е получил наранявания по главата и гръдния кош. Откаран е в МБАЛ-Сливен с опасност за живота.  По случая е образувано досъдебно производство. 
           
На 27 декември,  в 04,15 часа, е получено съобщение за възникнало пътно произшествие на път II-48. Товарен автомобил „МАН“, управляван от водач на 68 години от град Сливен, при движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, губи управление  и се удря в крайпътен скат. От произшествието е пострадал мъж на 52 години, който е пътувал на предна дясна седалка. Той е откаран в МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
 
Трима водачи, употребили наркотици и един с алкохол 2,43 промила са установени от полицейски служители през почивните дни  в град Сливен.   
 На 27 декември, в 23,20 часа, в кв.“Ст.Заимов“ е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от Г.Г. на 33 години. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 2,43 промила. 
На 27 декември, на улица „Тодор Димитриев“ е извършена проверка на 32-годишния С.Ш. от град Сливен. Той е показал положителен резултат за употреба на марихуана. 
20-годишният Х.П. е управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на метамфетамин. Той е проверен на 22 декември на улица „Кутелка“. 
На 23 декември,  около 23,10 часа, на улица „Симеон Табаков“ полицейски екип е извършил проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от Н.П.(25г.). В него е намерен плик, съдържащ марихуана. При направения тест с дрегер „Дръг  Тест 5000“ се установява, че Н.П. управлява под въздействието на наркотични вещества. 
Образувани са досъдебни производства. 

Водач с наркотици и друг с алкохол над 1,2 промила са установени от полицейски служители в град Нова Загора.  На 23 декември, в 01,50 часа, е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от Н.Н.(53г.) от град Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,29 промила.      
20-годишният Р.С. от село Коньово е спрян за проверка на 25 декември, в 05,20 часа. При проверката се установява, че водачът е употребил наркотични вещества. Образувани са досъдебни производства.    

Водач на МПС, употребил наркотици, е задържан от служители на РУ-Твърдица. На 24 декември в град Твърдица е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от С.Г.(23г.). При проверката за употреба на наркотични вещества той е показал положителна проба за метамфетамин. Образувано е досъдебно производство. 
 
 
           
                                                     
28.12.2017 г.РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!