Обратно към категорията

Пътната маркировка на територията на област Ямбол по републиканската пътна мрежа не е в добро състояние

   

Пътната маркировка на територията на област Ямбол по републиканската пътна мрежа не е в добро състояние

Искане да се извърши спешно полагане на нова и опресняване  на старата пътна маркировка по републиканските пътища, на територията на цялата област Ямбол, изпрати областният управител Димитър Иванов до министъра на регионалното развитие и благоустройството и председателя на УС на „Агенция пътна инфраструктура“. За подобряване безопасността на движение на територията на област Ямбол са необходими конкретни действия за полагане и освежаване на пътната маркировка. „Към момента цялостната маркировка на територията на област Ямбол по републиканската пътна мрежа не е в добро състояние и това е предпоставка за затруднено пътуване и пътно-транспортни инциденти“, казва в писмото си областният управител.
До областния управител има поредица сигнали от граждани и служби като Център за Спешна помощ, Гранична полиция, таксиметрови фирми извършващи ежедневно дейността си на територията на областта, информиращи за липсваща пътна маркировка по основни пътни участъци. Посочени са множество конкретни примери, както и примери за новоремонтирани пътни участъци без положена маркировка. Областният управител се надява от АПИ да реагират бързо и отговорно на искането.
Следващата седмица стартират в областта и проверките на всички пешеходни пътеки, както на общинските пътища, така и на републиканските, в урбанизирана и извънурбанизирана зона. Със заповед на Димитър Иванов е назначена комисия от представители на петте общини, Областно пътно управление и ОД на МВР Ямбол, които ще направят подробен оглед на пешеходните пътеки, с цел привеждането им в безопасен вид, според нормативните изисквания. Цялостната проверка е инициирана и по искане на главния прокурор и министрите на МВР и МРРБ. 
Съвместната работа на комисията по проверка на пешеходните пътеки трябва да приключи с констатации и препоръки до края на месец февруари.

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!