Обратно към категорията

Зимата се отлага

   

Зимата се отлага

Зимата отново се отлага. Прогнозите в началото на седмицата бяха от днес да започне да застудява, а от понеделник следващата седмица да има и валежи от сняг. Това обаче няма да се случи според новите метеорологични данни.
Времето ще остане топло за сезона, като евентуално зимата ще напомни за себе си след 10 февруари.
В момента над Централна Италия се заражда дълбок циклон, но неговият път ще мине през Централна Европа. Нашата страна ще попадне в неговата топла част. У нас ще вали в събота, нощта срещу неделя, но ще се пренася топъл въздух. Валежите няма да са обилни, показват средносрочните прогнози, представени в Дарик кафе.
Следващата седмица нов циклон ще се формира над Средиземно море, но поради област на високо атмосферно налягане той няма да се придвижи на изток, т.е. към Балканите. България ще остане в източната му част, което определя, че валежите в сряда и четвъртък отново ще бъдат от дъжд.
Топлото време ще се задържи, макар и с по-ниски температури спрямо тези от последните дни. Понижението на градусите ще започне още в неделя, но дневните стойности ще бъдат положителни - 0 до 5-6 градуса. Нощните температури също ще се движат около нулата.

Жълт код за силен вятър в събота е обявен за почти цялата страна. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград. В тези райони ще духа силен и бурен югозападен вятър с  пориви до 20-25 м/сек.
Днес облачността ще е по-често значителна и главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен поривист южен вятър, който северно от планините временно ще се усилва до бурен. Остава топло с максимални температури - между 13 и 18 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще продължи да се понижава.
Жълт код е обявен и за крайбрежието по цялото ни Черноморие. Там се очаква усилване на вятъра от юг-югозапад до 12-17 м/сек и пориви до 20-24 м/сек.
Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса
В планините ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, над 2200 м - от сняг. Ще е ветровито, със силен по билата - бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 11 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.
По Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в открито море усилване до 4 бала.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!