Обратно към категорията

ЯМБОЛ СЕ ВЪРНА НА ПЪТЯ НА УСПЕХА В НБЛ

   

ЯМБОЛ СЕ ВЪРНА НА ПЪТЯ НА УСПЕХА В НБЛ

Отборът на Иван Чолаков надви Академик у дома
Какво се случи: Ямбол прекъсна серия от четири поредни загуби в НБЛ Виваком. В своята зала “Диана” момчетата на Иван Чолаков надвиха Академик с 90:83 в първи мач от 17 кръг в мъжкия ни елит. Ямболии вече имат баланс от 4-11, докато селекцията на Георги Давидов е с 8 успеха и 7 поражения.  
 
Най-добри: Алън Арнет изнесе силен двубой и остави на сметката на Ямбол 33 точки плюс 8 борби, като бе 13/18 при стрелбата си от средно разстояние. Капитанът Станислав Говедаров добави 16. Андрей Иванов приключи с 9 точки и 8 борби.
 
Александър Милов и Марин Маринов бяха най-резултатни за Академик с по 16 точки. Николай Михайлов и Иван Алипиев нанизаха по 12. Цветомир Чернокожев оформи дабъл-дабъл от 11 точки и 11 борби.
 
Повратна точка: Ямбол взе минимален аванс от 4 точки след едно полувреме за 46:42 след добра игра на Брайкус Перин и Станислав Говедаров. След паузата обаче момчетата от Академик не се предадоха и в средата на третия период на таблото бе изписано равенство за 56:56. Надлъгването между двата отбора продължи и през последната четвърт, в която гостите дръпнаха с 5 точки чрез Николай Михайлов и Марин Маринов. Ямбол отговори със серия от 6-0 и отново поведе, но със 72:71. Георги Дамянов и Марин Маринов пък не сбъркаха за 75:72 в полза на Академик. Ямбол все пак бе решен да грабне победа и го направи чрез финален щурм на Алън Арнет и Станислав Говедаров.
 
Какво предстои: На 10 февруари Ямбол гостува на Черно море Тича, а ден по-рано Академик приема Левски Лукойл.
 
Текст и снимки: bball.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!