Обратно към категорията

Задържан за кражба на 103 ракети от базата в Безмер поиска 200 бона обезщетение

   

Задържан за кражба на 103 ракети от базата в Безмер поиска 200 бона обезщетение

Задържан по обвинение в кражба на 103 ракети „въздух въздух“ бивш сержант от ВВС осъди прокуратурата за претърпени неимуществени вреди и страдания по времето, когато е лежал в ареста и са се точили делата срещу него.
Арестуваният при шумна акция от 8 юни  2012 година Живко Славов, отговорник за складовата база на авиобаза „Безмер“  поискал първоначално 200 000 лв , но в крайна сметка ямболският окръжен съд реши прокуратурата да му изплати едва 14 800 лв.
Ракетите бяха открити в микробус на ВМЗ Сопот, заедно със Спасов тогава беше задържан и шефът по логистиката на базата майор Николай Николов
Срещу двамата бяха повдигнати по две обвинения за длъжностно присвояване и държане и съхранение на боеприпаси в големи количества без надлежното разрешение.
За първото престъпление законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода, а за второто - от 3 до 10 години.Делата срещу него се проточили до 2016 г. включително, когато окончателно е бил признат за невиновен. Междувременно го уволнили от работа , човекът се разболял, допълнително го стресирала забраната да напуска страната.
Случаят нашумя преди 6 години, заговори се за евентуално връзка с международни терористи, извършена беше цялостна проверка на складовите наличности. В последствие се оказа, че част от ракетите не са фигурирали в списъците защото останали неизразходвани по време на учения.
Двамата военни пробвали са се отърват от тях като ги върнат съвсем легално във ВМЗ Сопот, но междувременно „бдителен“ гражданин сигнализирал за съмнителна сделка, припомнят запознати с хода на сагата.
Източник:monitor.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!