Обратно към категорията

Първа национална среща на таксиметровите шофьори се проведе в Ямбол

   

Първа национална среща на таксиметровите шофьори се проведе в ЯмболНационална среща на таксиметровите шофьори се проведе в Ямбол.
 След инцидент в края на миналата година, когато едва не беше убит 31-годишен таксиметров шофьор, в града беше учредена синдикална структура. Апостол Вълев, който беше прострелян от двама ученици в края на миналата година и едва не загуби живота си, също беше сред колегите си:
 
"В момента таксиметровият шофьор няма сигурност. Качват се хора при него, той тръгва, никой не знае какво си мисли човекът от задната седалка, човекът от предната седалка какво носи…"
 
Освен гаранции за сигурност, шофьорите настояват и за по-добри условия на труд и справедлив патентен данък:
"Защото парадоксът е голям - в Бургас е 350 лева… Ние сме 470, стоянките ни са в окаяно състояние - не са маркирани, не са обозначени със знаци, че е забранено за цивилни коли. В един момент гледаш два джипа и не можеш да им кажеш нищо."

Ивайло Джанати, Синдикален съюз на таксиметровите шофьори СИЛА: Проблемите са общи, но по места всяка община, всяка местност си има своите специфики. Конкретните мерки ще ги начертаем днес, конкретните искания, конкретните желания. Ние имаме крещяща нужда от законови промени. Както в бранша, предполагам в обществото, но за тях ние ще си направим обсъждането с нашия актив и след това ще търсим консолидиране с останалите браншови организации.

В Ямбол има регистрирани 232 таксиметрови коли, а близо 100 са вече синдикалните членове.
 
БНР










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!