Обратно към категорията

В Ямбол започва обновяването на централния мост към Градския парк

   

В Ямбол започва обновяването на централния мост към Градския парк

От 12 март, понеделник, стартират строително-ремонтните работи по обновяването на основния пешеходен мост към Градския парк на Ямбол. Дейностите включват цялостна реконструкция и модернизиране на съоръжението при източния вход на градината. 
Новият облик на моста ще представя идеята за преход между градска и паркова среда, като при реновирането му ще се използват елементи и материали като тези от модернизирания вече градски център. По-конкретно мерките включват изграждането на нови парапети, енергоспестяващо осветление, нова декоративна настилка, паркова мебел, подмяна на тръбни канали, дейности за отводняване и др., включително оформяне на нов входен портал от източната страна. В допълнение, изцяло ще бъде преоформено и пространството след моста, в самото начало на парка.
Предвиденият ремонт е първият от повече от 50 години насам, откогато е последната сериозна промяна в облика на моста.
Обновяването на съоръжението е заложено като основна дейност по проект „Ямбол и Одрин – два града на Тунджа“, защитен по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Турция. Проектът предвижда също и реализирането на съвместни събития в двата партниращи си града с цел популяризиране на културното наследство, характерни обичаи, развитие на туристическия потенциал и др. Общата стойност на проекта е 503 479,45 евро, като строителните работи по моста са в размер на 465 494.09 лева.
Ремонтните дейности са планирани за четири месеца. През този период жителите и гостите на града следва да използват останалите подходи за достъп до парка.
Реновирането на моста надгражда мерките по обновяване на централните пешеходни зони на Ямбол и Градския парк, които бяха реализирани преди това по други европейски програми.

Пресцентър 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Бай Курти 07.03.2018 13:55

Не мостове,ами всичко ще построим.Избори идват,а кой ще връща борча от 17 000 000 не се знае.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!