Обратно към категорията

НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК 3 МАРТ В ОБЩИНА „ТУНДЖА“

   

НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК 3 МАРТ В ОБЩИНА „ТУНДЖА“

Поклон пред саможертвата на героите!
Тържествено отбелязване на  Националния празник на Република България – 3 март, се проведе в населените места от община „Тунджа“.
Това е ден, в който се отдава почит пред саможертвата на хилядите, дали живота си за свободата на отечеството.
Жители от село Бояджик, носещи в себе си вярата и надеждата, поднесоха цветя на паметника на „Априлец“, за да почетат паметта на загиналите.
Денят на Освобождението – Трети март, бе тържествено отбелязан и в Козарево. Пред мемориалната плоча в парка на селото, с поклон и цветя козаревци отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на България.
Жители и гости на село Ханово сведоха глави в знак на признателност към хилядите жертви, положили своите кости в земята на майка България по пътя към победата.
Националния празник на Република България бе тържествено отбелязан в село Голям манастир. С поклон и цветя жители и гости отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на Родината.
Тържественото честване на 140 години от Освобождението на България в село Симеоново се проведе на центъра на селото. Изпълнени бяха възрожденски песни и стихове. С поклон и цветя, симеоновци отдадоха своята признателност към саможертвата на героите, паднали в борба за свободата на отечеството.
Рецитал, във връзка с Освобождението на Република България, изнесоха младежи от село Дражево. Марина Николова - директор на местното основно училище припомни, като историк, основни моменти от самата Руско-турска освободителна война. Самодейците към местното читалище изпълниха възрожденски песни. Тържественото честване завърши с поднасяне на венци и  цветя пред паметната плоча на Георги Дражев - ямболски революционер и патрон на селото.
В почти всички населени места от община „Тунджа“ тържествено беше отбелязан Националния празник на Република България – 3 март.
Жителите на община „Тунджа“ доказват, че 140 години по-късно не забравят и помнят своята история. Затвърждават, че след четиринадесет десетилетия помнят саможертвата на хилядите войни, платили цената на светлия идеал за „чиста и свята република“.
 



Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!