Обратно към категорията

Община Сливен се присъединява към инициативата „Часът на Земята 2013

   

Община Сливен се присъединява към инициативата „Часът на Земята 2013Община Сливен се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята”, която ще се състои на 23 март. „Часът на земята” е една от най-мащабните акции на организацията „WWF – Световен фонд за дивата природа”. За поредна година еколозите в общинската администрация призовават гражданите да изключат ненужното осветление този ден от 20.30 ч. до 21.30 ч. и да си помислят колко е важно природното наследство и как неговото опазване зависи от всички нас!

Основната цел на инициативата е свързана с опазването на околната среда на планетата. „Часът на Земята” цели да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага.

За един час хора от цял свят изключват осветлението в домовете си и се притъмняват известни публични сгради, като символичен жест и в знак на съпричастност към проблемите на промените в климата и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване.

Традиционно подкрепа за Часът на Земята заявяват редица институции, сред които МОСВ, МИЕТ, посолства, международни и национални бизнес и медийни партньори.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!