Обратно към категорията

БЧК ЯМБОЛ ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ПРОДУКТИТЕ ОТ ХРАНИТЕЛНАТА ПРОГРАМА НА ЕС

   

БЧК ЯМБОЛ ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ПРОДУКТИТЕ ОТ ХРАНИТЕЛНАТА ПРОГРАМА НА ЕС7237 са лицата за област Ямбол, които имат право да получат хранителни помощи

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица – План 2016, от 20 март 2018 г./ вторник / БЧК - Ямбол започва поетапно раздаване на хранителни продукти.
Раздаването ще продължи до 4 май 2018г. и през втория транш всеки правоимащ ще получи хранителен пакет, който съдържа общо 16,320 кг от 7 вида хранителни продукти, както следва: леща – 7 кг; рибна консерва – 1,120 кг; грах-стерилизиран – 3,200 кг; лютеница – 2 кг; доматено пюре – 0,800 кг; бисквити – 1,200 кг; мед – 1 кг.
Групите правоимащи лица, подлежащи на подпомагане по хранителната програма са:
- лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през  отоплителен сезон 2015/2016г.;
- майки (осиновителки), които са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към м. октомври 2016 г.;
- лица и семейства, получили еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) за учебната 2016/2017г.;
- лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД) към м.октомври 2016 г.;
- лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП), въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение към м.октомври 2016 г.
- Лица с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв. към м. февруари 2017 г.
- Лица получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл.8д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД), към месец февруари 2017 г.

Раздаването ще се извърши от служители и доброволци на БЧК в обособени за целта пунктове, като всеки правоимащ, включен в списъците ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. За жителите на гр.Ямбол ще се  извършва във временен пункт, намиращ се в гр. Ямбол,  к-с „Хале” до бл. 9/многофункционална общинска сграда/ с работно време на пункта от 09.00 ч. до 15.00 часа.
Програмата се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), а Управляващ орган за България е Агенцията за социално подпомагане. При осъществяването й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!