Обратно към категорията

Общински съвет Ямбол гласува днес предложената оптимизация на училищната мрежа в общината

   

Общински съвет Ямбол гласува днес предложената оптимизация на училищната мрежа в общината

На свое заседание днес Общински съвет Ямбол ще гласува предложената оптимизация на училищната мрежа в общината. Идеята е заложените мерки да бъдат реализирани за предстоящата учебна 2018/2019 г.
На първо място те предвиждат сливане на ОУ „Хр. Смирненски“ и ОУ „Димчо Дебелянов“, като новото основно училище ще се помещава в базата на ОУ „Хр. Смирненски“ и ще приеме неговото име. Мотивите за сливането са все по-намаляващият и недостатъчен брой на учениците в тези училища и неефективно използване на сградния фонд.
Предвижда се от следващата учебна година НУ „Св. Св. „Кирил и Методий“ да бъде преместено в сградата, ползвана в момента от ОУ „Д. Дебелянов“. Сегашният сграден фонд на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ е недостатъчен предвид броя на учениците и не позволява пълноценно въвеждане на целодневна организация на учебния ден. Преместването в новата база ще доведе до  въвеждането на обучение само в една смяна, самостоятелни класни стаи за всяка паралелка, ползването на голям училищен двор с няколко игрища и тенис-корт, също и отделен, голям физкултурен салон.
 
Третият компонент от Програмата предвижда настоящата сграда на началното училище да бъде предоставена за ползване на Общински детски комплекс (ОДК), който функционира, като Център за подкрепа за личностно развитие, а от януари т.г. в структурата му влиза и Центърът за кариерно ориентиране.
Това ще позволи събирането на всички клубове и школи, функциониращи към ОДК в една сграда, с допълнителното предимство да бъде в централната част на града.
 
Приетата единодушно от членовете на Консултативния съвет по образование Общинска програма за оптимизация на училищната мрежа от учебната 2018/2019 година в община Ямбол ще бъде гласувана на днешното заседание на Общински съвет – Ямбол. 
 
 
Ето и останалите точки в дневния ред: 
 
1.ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТНОСНО ПРИЕМАНЕ НА ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ОПТИМИЗАЦИЯ НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ОТ УЧЕБНАТА 2018/2019Г. В ОБЩИНА ЯМБОЛ И ПРЕОБРАЗУВАНЕ И ПРОМЯНА НА ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА И ОДК. - ПРОГРАМА.
2.Предложение относно одобряване на Бюджетна прогноза за 2019 - 2021 на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Ямбол.
3. Предложение относно проектно предложение по Програма за трансгранично сътрудничество, Инструмент за предприсъединяване България - Турция 2014 – 2020г., покана за подаване на проектни предложения 2014ТС615СВ005- 2018 -2.
4. Предложение относно приемане на Годишен отчет за дейността на Общински съвет по наркотични вещества при Община Ямбол и ПИЦ за борба с наркоманиите към него през 2017г.
5. Предложение относно отписване на несъбираеми дългосрочни вземания от такси за ползване на ДГ „Пролет“, гр. Ямбол.
6. Предложение относно учредяване право на строеж на Министерството на здравеопазването в имот ЧОС, във връзка с проектно предложение по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020г.
7. Предложение относно продажба на общински имот - апартамент в ж. к. "Хале", бл.8, вх.И, ап.177, гр. Ямбол.
 8. Предложение относно даване на съгласие за изработване на проект за изменение на действащия ПУП - ПР за УПИ в кв.170 по плана на гр. Ямбол, СО "Кринчовица".
9. Предложение относно одобряване на задание и даване на разрешение за изработване на ПУП-ПП за трасе на кабелна линия на ел. кабел 1кV НН за захранване на ПИ 87374.37.105 по КК на гр. Ямбол, м. "Дюзлюка" и за уличен водопровод и водопроводно отклонение за същия имот.
10.Предложение относно даване на съгласие за изработване, одобряване на задание и даване на разрешение за изработване на проект за изменение на действащия ПУП – План за регулация и застрояване /ПРЗ/ на УПИ I, „за озеленяване“, УПИ II, „за ОДО“ и УПИ  III, „за ЖС, трафопост и ОДО“ в кв.12, УПИ I, „за ЖС и озеленяване“ в кв. 13, УПИ I, „за ЖС“ в кв.14, УПИ I, „за ЖС“ в кв.15 по плана на гр.Ямбол – ЦГЧ,  улица от осова точка О.Т.247 до О.Т. 248, между кв.14, кв.15 и кв.12 и улица от осова точка О.Т.245 до О.Т. 246, между УПИ I и УПИ IV в кв.14  на гр. Ямбол – ЦГЧ.
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!