Обратно към категорията

След преследване задържаха моторист, опитал да избяга и ударил патрулка

   

След преследване задържаха моторист, попитал да избяга и ударил патрулка

новините от полицията в Сливен
Служители на участък „Надежда“ са задържали 34-годишен мотоциклетист, който при опита да избегне полицейска проверка е ударил патрулен автомобил. Около 21,20 часа, на 6 май, на булевард „Стефан Караджа“  34-годишният Д.В. от град Сливен не е спрял на подаден сигнал със стоп палка, ударил е служебния автомобил и е направил опит да избяга. Той е управлявал мотоциклет „Ямаха“. След кратко преследване е хванат в квартал „Даме Груев“. Задържан е за 24 часа в РУ-Сливен. По случая е образувано  досъдебно производство. 

Водач с алкохол 3,32 промила е установен от полицейски служители в град Сливен на 7 май. Около 20,09 часа на булевард „Цар Симеон“ е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от 47-годишния И.Г. от град Сливен. При проверката с техническо средство той е показал положителна проба за употреба на алкохол- 3,32 промила. И.Г. е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство. 
 
Не са допуснати произшествия и инциденти при осигуряване на обществения ред по време на тържествата по случай празника Гергьовден /Едерлези/, празнуван от ромските общества в град Сливен и региона. Проведени са специализирани операции на 5 и 6 май за осигуряване на реда в град Сливен и на 7 май в района на Сливенски минерални бани.   Служители на РУ-Сливен и Зонално  жандармерийско управление-Бургас на 5 и 6 май са извършили проверки на 156 лица, 89 превозни средства, питейни заведения, пазари и други обекти. Констатирани са общо 93 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен и Закона за МВР. Иззети са 2 шофьорски книжки за неплатени глоби и липса на застраховка „Гражданска отговорност“. Иззети са 20 музикални уредби- 3 в квартал „Комлука“ и 17 в квартал „Надежда“. Петима са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Съставени са 26 протокола за предупреждение по ЗМВР. Разкрити са 3 престъпления. 
На 7 май е осъществена полицейска операция по опазване на обществения ред и пътна безопасност в курорта Сливенски минерални бани, където по първоначални данни е имало събиране на над 5000 души, празнуващи Едерлези. Полицейските сили са предприели специални мерки за сигурност, поради струпването на множество хора на едно място и на голям брой превозни средства с животинска тяга. Осигурено е тяхното безпрепятствено преминаване и недопускате на пътни инциденти в района на главен път ІІ-66. В операцията са участвали 27 служители на ръководна, изпълнителска и младши изпълнителска длъжност към РУ-Сливен.
По време на празника не са допуснати груби нарушения на обществения ред и сигурността. 
 
 
 
 
15 килограма тютюн и цигари без бандерол са иззети при операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия на полицията в Сливен. На 5 май служители на икономическа полиция са извършили проверка на 61-годишния К.И. от град Сливен. В него са намерени и иззети 620 къса цигари без бандерол от различни марки. 
На 6 май екип на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен спира за проверка лек автомобил „Мерцедес“. При проверката в багажника на автомобила са намерени и иззети 15 кг. ситно нарязан небрандиран тютюн, собственост на 48-годишния М.Д. от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. 
 
Криминалисти работят по заявление за взломна кражба от апартамент в сливенския квартал „Сини камъни“. 34-годишен мъж е подал заявление на 6 май, че от дома на майка му е извършена кражба на телевизор „Самсунг“ на стойност около 1300 лева. Извършен е оглед, предприети са незабавни процесуално-следствени действия. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство. 

Пресцентър ОДМВР Сливен 
 
           
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!