Обратно към категорията

8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

   

8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Днес, 8 май, е Световен ден на Червения кръст и Червения  полумесец! Темата на Световния ден на Червения кръст/ Червения полумесец тази година „Навсякъде за всички“ – има за цел да покаже силата и постиженията на световната ни мрежа, както и приноса на около 14 милиона доброволци и служители, които работят в полза на уязвимите. Целта тази година е да се разшири информацията за международното червенокръстко движение, да се подобри възприемането на международното червенокръстко движение от обществото, като изтъкнем многообразието на нашата дейност и универсалния ни подход. Ще използваме един обикновен призив за действие чрез най-универсалния символ – усмивката.  Усмивката е универсален израз на щастие, комфорт и задоволство. На лицето на доброволеца – тя означава добре свършена работа. За засегнатите от кризи – неговата усмивка означава готовност за помощ. Силата на този символ ще използваме, за да изтъкнем отдадеността и предаността на служителите и доброволците на Червения кръст и Червения полумесец. Целта е да наблегнем и на начина, по който Движението отговаря на хуманитарните предизвикателства чрез оригинални, иновативни и необичайни подходи. Фокусирайки се върху дейности в полза на обществото, ще споделим положителни истории на промяна и надежда, чрез призива: „Сподели това, което те кара да се усмихваш“.
Международното движение на Червения кръст/Червения полумесец е навсякъде по света за всеки. С неутралност и безпристрастност ние предлагаме надежда и подкрепа. Ние действаме като сила за положителна промяна в общности, където нуждата е най-голяма. Червеният кръст/ Червеният полумесец присъства навсякъде, като осигурява подкрепа на най-уязвимите във всякакъв контекст – от мащабни бедствия, конфликтни ситуации, до отдалечени и трудно достъпни райони, където други организации нямат достъп.
Честит Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец!
Днес ние честваме/празнуваме работата на милиони доброволци от цял свят, които се грижат за опазването на човешкия живот.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!