Обратно към категорията

БЪЛГАРСКО ХОРО ПО СВЕТА И У НАС!

   

БЪЛГАРСКО ХОРО ПО СВЕТА И У НАС!

Всички училища в Област Ямбол се включват в кампанията "Розите на България"

Под мотото „Розите на България” хиляди наши сънародници в над 25 държави по света ще играят българско хоро, за да отбележат 11 май - празника на Светите братя Кирил и Методий. В инициативата на Министерство на образованието, чиято цел е да привлече вниманието към българските азбука, език, култура и традиции, ще се включат 941 училища, детски градини и читалища от всички области в България и над 120 български неделни училища по света. В Казахстан и Япония, където няма български неделни училища в инициативата ще участват българските общности.
На 11 май 2018 г. на публични и оживени места в чужбина децата, учителите, родителите и други представители на българската общност, съпричастни към българските неделни училища, ще изпълнят едно и също българско хоро. Най-пълно целта на проекта ще бъде постигната, ако хорото се извие на публични/открити, оживени места и в България.
По примера на сънародниците ни зад граница, над 1000 училища, детски градини и читалища и Националният дворец на децата у нас ще участват в „Розите на България“. Българската асоциация на частните училища също се включва в инициативата. 
В градовете Ямбол, Перник,Смолян и Шумен ще участват всички училища, а в София техният брой вече надвишава 200.


Списък на училищата в област Ямбол, които ще участват в инициативата на МОН „Розите на България“, предостави началника на РУО на МОН - Ямбол Красимир Стоилов:
 




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!