Обратно към категорията

По изпитен вариант 1 ще пишат днес зрелостниците на втория задължителен изпит

   

По изпитен вариант 1 ще пишат днес зрелостниците на втория задължителен зрелостен изпит

Днес се провежда вторият изпит от тазгодишните матури. По изпитен вариант 1 ще пишат днес зрелостниците на втория задължителен зрелостен изпит в 12-и клас по избор между 13 учебни предмета. Изпитният вариант беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката и ще важи за изпита по всеки предмет. Сред предметите, по които ще пишат, зрелостниците на матурата, са биология, география, история, математика, английски език, както и още чужди езици.
Държавният зрелостен изпит в 12-и клас започва в този час и продължава четири астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности - шест часа. Над 55 000 дванадесетокласници се очаква да се явят на втората задължителна матура днес.
Малко по-късно днес, в 9.00 часа, ще бъде изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за седмокласниците. Техният изпит започва в 10 часа и е от два модула. Първият е модул съдържа 20 задачи от два вида - със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 мин., а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Очаква се на изпита по математика да се явят над 57 000 седмокласници.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!