Обратно към категорията

Мариета Сивкова: Бързо усвояване

   

Мариета Сивкова: Бързо усвояване

 

Компостиращата инсталация, която ще изгражда община Ямбол за около 3 000 000 лв, няма да преработва всички биоразградими отпадъци, а само зелени и дървесни. 
Това стана ясно на вчерашната сесия на общински съвет, на която кметът уточни намерението си. Това той НЕ направи на предната сесия, на която общинските съветници гласувахме за преработка на биоразградимите отпадъци като нещо добро и полезно за града. Умишлено или не разминаването е съществено.
Така отпада преработката на хранителните отпадъци, които представляват почти 18 % от общото количество образувани отпадъци в Ямбол. Те ще продължават да се хвърлят на сметището. Въпреки, че целта на европейският проект е да се преработва предварително повече отпадък, за да се намали този, който се изхвърления на депо, местното управление е решило така. 
Ямбол ще пропусне възможността да има компостираща инсталация за преработка на биоразградимите /в т.ч. хранителни/ отпадъци , защото кметът се страхувал, че трябва да прави Доклад за оценка на въздействието върху околната среда, който може да бъде обжалван.
Това ще е резултатът от желанието на кмета бързо да получи парите и да няма евентуално главоболия с екологичните организации.
Отново ще ни демонстрира УСВОЯВАНЕ. 
И за този случай важи култовата реплика на един колега: „Голямо крадене ще падне!“
 
инж.Мариета Сивкова
Общински съветник от БСП
 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#6 гост 30.05.2018 10:22

А нима Бие госпожо искате вашата Община да има "главоболия" с псевдо "екологични" рекетьорски организации . Съветници без собствено мнение работещи по опорни точки. Днес мантрата е УСВОЯВАНЕ, а утре която спусне партията майка. мhttp://www.focus-news.net/news/2018/05/30/2527885/zhelyo-boychev-bsp-stolichna-obshtina-zamislya-i-chetvarta-faza-za-upravlenie-na-otpadatsite-tay-kato-te-sa-mnogo-dobri-v-usvoyavaneto-na-sredstva.html

 

 

#5 цветков 27.05.2018 17:15

До Тунджа-За пръв път чувам, че обединение "Тенево" е ръководител на проекта. Убеден съм че госпожата знае разликата между ръководител , консултант и надзор. Това "Тенево" има ли състав срещи които Общината Тунджа може на направи насрещен иск? Има важни въпроси на които трябва да се отговори. Да се отказва финансиране и да даваме пример как си трупаме отпадъка в задния двор е несериозно.


#4 Сивкова 25.05.2018 12:05

Страхил, аз също компостирам отпадъци от домакинството в двора си и става хубав компост. Вярно, че това е продължителен процес, но така намалява отпадъкът, който изхвърлям в съда за смет.

 

 

#3 Сивкова 25.05.2018 11:37

Не съм била ръководител на проекта за канализация на с.Тенево. Обединение "Тенево" бе ръководител на проекта.


#2 Тунджа 23.05.2018 17:19

Ало разбирачката, щото много ги разбираш, затова сега ще плащаме 2 милиона и кусур заеми за ръководения от тебе проект за канализацията в Тенево. Опраска Тунджа и сега си много отворена в Ямбол.

 

 

#1 Страхил. 23.05.2018 11:08

"Компостиращата инсталация, която ще изгражда община Ямбол за около 3 000 000 лв, няма да преработва всички биоразградими отпадъци, а само зелени и дървесни." Аз моите ЗЕЛЕНИ и ДЪРВЕСНИ отпадъци си ги компостирам в единия ъгъл на двора БЕЗ ПАРИ. Айде, от мен да мине, отпускам им 15 0 000 за транспорт. Останалите 2 850 000, които артисват, им предлагам да похарчат за: -- запълване на каверната на "съоръжението", за която не успяха да намерят пари вече 5 години -- почистване на бетонирана част от река Тунджа в ЦГЧ -- изграждането на велосипедна алея от к-с златен рог до Кукорево -- покриването на мръсния канал с бетонови капаци


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!