Обратно към категорията

МАГИЯТА НА ПРАЗНИКА

   

МАГИЯТА НА ПРАЗНИКА

+ снимки
През изминалата седмица село Тенево, община „Тунджа“ отново живя с пулса на традиционните си изяви по повод празника на селото, под надслов „Памет за традициите“.
Празникът се проведе в четири поредни дни, от 18 до 21 май 2018 година.
По традиция селото посрещна много гости, които имаха възможността освен да се веселят с празничната програма успяха да видят новостите и постиженията ни през последните месеци.
Всяка година село Тенево празнува като отдава значимото на миналото и духовните пазители на селото – Св. Св. Константин и Елена, които са доказали с живота и делата си, че вярата върши чудеса, защото тогава хората могат да надградят с делата си бъдещето. По време на празника всеки усети магическото единение на история, природни дадености, силни и здрави традиции.
И тази година програмата за празника на село Тенево беше богата и разнообразна, чрез изявата на множество самодейци, професионални изпълнители и любители на спорта.
На 18 май - първия ден от празничната програма, кметът на село Тенево Димитър Комитов поздрави всички жители и гости на селото. Празникът продължи с тържествен концерт, в който взеха участие самодейци от народно читалище „Просвета 1910“, деца от детска градина „Кольо Тенев“, ученици от обединено училище „Васил Левски” и нашите гости от народно читалище „Просвета – 1920“, село Маломир.
Вторият ден от празника започна с Мотокрос, а след това любителите на народните борби имаха възможност да се насладят на борбата в различните категории. Вечерта, площада на село Тенево огласи звънкият глас на народната певица Дарина Славчева.
На третия ден от празника се състоя футболна среща между отборите на селата Тенево и Хаджидимитрово. Вечерта, теневци и гости се радваха на изпълненията на певческа формация от град Стилида, Република Гърция и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
На четвъртия ден от празника на селото бе отслужена тържествена литургия по повод храмовия празник „Св. Св. Константин и Елена“ и накрая бе осветен и раздаден курбан за здраве.
Тези празнични дни ще останат за дълго време в паметта на теневци и гости.
Затворихме страницата на тазгодишния празник, удовлетворени, че доставихме радост на хората, пазейки традициите и вярвайки в бъдещето, един отрязък от времето на село Тенево и неговите жители.
Нели Ройдева
Мениджър към НЧ „Просвета-1910“, с. Тенево









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!