Обратно към категорията

Авария оставя дни наред жителите на ж-к "Златен рог" в Ямбол без вода

   

Авария оставя дни наред жителите на ж-к "Златен рог" в Ямбол без вода

Проблем по водопреносната мрежа е възникнал пред бл.30 в ямболския квартал "Златен Рог", а живеещите там твърдят, че водата тече по улицата вече седмица. Заради работата на екипите на местното ВиК дружество, водата в района на блокове от 29 до бл.36 в "Златен рог" спира ежедневно. 
Хората се оплакват, че проблемите им са започнали на 23 май. 
„На 25 дойдоха разкопаха след 20 мин. го заровиха и си тръгнаха  като оставиха водата да си тече на воля. Многократно сме се обаждали по телефона, че водата си тече. Само казват, че знаят за аварията. А днес е вече 30 май...”, се коментира в социалните мрежи.
Пред 31 блок вече се е образувало своеобразно езерце, което заради високите температури през последните дни дори леко зеленясва. Живеещи в близост се шегуват, че от Вик-Ямбол са решили да им правят басейн пред блока.
Съвсем основателни са притесненията на местните обаче какво ще се случи с улицата и паркинга пред домовете им след като приключат ремонтите и дали дупките ще бъдат качествено запълнени?
От ВиК-Ямбол съобщиха, работят по отстраняване на проблема. Забавянето идвало от факта, че тръбите се пукат на различни места и след всяка отстранена авария, възниква нова по същия водопровод. Те не можаха да се ангажират със срок за завършване на ремонта. Усилията на водоснабителното дружество да се справи с проблемния участък продължават и днес.
 
На 1 юни  авария се отстранява и на  ул."Д.Благоев "№ 11. Временно е преустановено водоподаването в района от ул."Цар Иван Шишман ", ул."Д.Благоев №13 и ул."Парчевич”. 
Проблеми с водоснабдяването ще имат и жителите на селата Окоп, Маломир и Гълъбинци.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!