Обратно към категорията

Слънце, дъждове и бури, възможни са градушки

   

Слънце, дъждове и бури, възможни са градушки

В събота ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.
 
Ще е топло, около и след обяд в низините горещо - с максимални температури между 30 и 35 градуса. Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.
 
В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен източен вятър, по билата от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 21 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.
 
По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са до 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса, вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
В неделя ще преобладава слънчево време. В следобедните часове и до полунощ в северозападната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми, възможни са градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури съвсем слабо ще се понижат.
 
В понеделник на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вероятността за значителни валежи и по-интензивна гръмотевична дейност е по-голяма за Източна България. Слънчеви часове ще има преди обяд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат около и над 30 градуса.
 
След сряда валежите ще са на по-малко места и главно в планините на Западна България и Южна България. Температурите ще са близо до летните - в интервала 25-30 градуса, на места и до 33-34 градуса.
 
След 12 юни е възможно още по-сериозно влошаване на времето с повече валежи и на повече места в страната.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!