Обратно към категорията

Деца от Сливенска област получиха златни сърца за добрите си постъпки

   

Деца от Сливенска област получиха златни сърца за добрите си постъпки

Деца от Сливенска област получиха златни сърца за добрите си постъпки. Отличията връчи областният управител Чавдар Божурски на тържество в администрацията.  „За мен е чест от името на нас, възрастните, да ви поздравя за огромната съпричастност, която сте проявили към съученици в нужда, възрастни в беда, общополезни каузи”, заяви областният управител. „Няма нищо по-вдъхновяващо от добрия пример, защото той излъчва посланието „Предай нататък”.  Духовните ценности не са от нито от днес, нито от вчера.  Но за да ги има утре, е нужно семейството, училището, обществото да не отстъпват от тях и да изразява уважението си”, каза още той и изказа благодарност към родителите, учителите и близките на децата за това, че са подкрепили и поощрили достойните  дела на децата.
Златен медальон във формата на сърце и грамота получиха  Елена Карадимова, ученичка от ІV клас в СУ „П. Яворов” в Сливен за дарената компютърна конфигурация на детската градина в с.Стара река и участие в благотворителни акции, Зейра Асенова от V клас в ОУ „Христо Ботев” в с.Самуилово за оказаната помощ на припаднало пред сградата на училище дете, Пламен Проданов от V клас в СУ „Йордан Йовков” за намерен в коридора на училището и върнат мобилен телефон.
Носителите на приза бяха излъчени от нарочна комисия, създадена в Регионалния инспекторат на образованието, който е съорганизатор на събитието. В РУО са постъпили 33 номинации за ученици и ученически колективи от 17 училища в общините Сливен, Нова Загора и Твърдица. Комисията излъчи и носители на колективния приз  „Златно сърце”. Началникът на РУО д-р Бисерка Михалева връчи грамоти и торти на учениците от Х-а клас в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в Сливен са набирането на 1036,80 лева от благотворителна кампания, които са били дарени за лечението на Стилиян Колев от Сливен, на доброволческия клуб в Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов”  за многобройните благотворителни акции в помощ на нуждаещи се възрастни и деца, на учениците от ІІІ-а клас от ОУ „Св.Паисий Хилендарски” в с.Сотиря, които със съдействието на класната си ръководителка Марияна Чолакова са събрали средства за лечението и закупуването на очила на дете със зрителни проблеми.
Сертификати за добри постъпки „Златно сърце”  получиха 41 деца от областта.  Гости на празника бяха зам.областният управител Димитринка Петкова и зам.кметът на Сливен Пепа Чиликова. Шестокласникът Иван Едрев от ППМГ „Д.Чинтулов” поздрави с музикално изпълнение наградените ученици.
Наградите „Златно сърце” са учредени през 2006 г. в ПМГ „Добри Чинтулов” с цел да си популяризират добрите дела на децата и да се изрази благодарност за достойното им поведение. През 2010 г.  инициативата започва да се осъществява от РУО и в нея се включат учебните заведения от цялата област. От  2015 г. областният управител на Сливен е домакин и спомоществовател на наградите.  









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!