Обратно към категорията

Акция за безвъзмездно кръводаряване на 5 юни в Ямбол

   

Акция за безвъзмездно кръводаряване на 5 юни в Ямбол

На 05 юни 2018г., за времето от 9.30 до 13.30ч. в сградата Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол /бившо училище „Страшимир Кринчев“/, ще се проведе еднодневна акция за безвъзмездно кръводаряване под мотото: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!“.
Инициативата е пореден етап от дейностите за промоция на безвъзмездното кръводаряване през 2018г. на БЧК - Ямбол и Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ „Св. Пантелеймон“, чрез които целим  да се повиши информираността на гражданите за безвредността и безопасността на акта на кръводаряване, да бъдат популяризирани принципите на доброволност и безвъзмездност сред обществеността, както и привличането на по-голям брой хора в активна възраст като безвъзмездни кръводарители. 
Акцията се провежда с любезното съдействие на община Ямбол и в патрньорство с ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в града.   
С организирането на инициативата даваме възможност на всеки, който желае и може да дари кръв да го направи сега, като по този начин изрази съпричастност към нуждаещите се. 
 
Ако никога не сте дарявали кръв – опитайте сега! Нека бъдем съпричастни и дадем шанс, като дарим живот!
Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма лекарска забрана,  може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасява поне един човешки живот.
Като организатори на инициативите и по повод честването на 140 години от създаването на Български Червен кръст, БЧК - Ямбол си поставя за задача, тази година да бъдат привлечени 140 безвъзмездни кръводарители в организираните местни акции, което кореспондира пряко с обявената национална инициатива „Мрежа на доброто – 140 години – 140 добрини“.
 
 
                                                      ОБЛАСТЕН СЕКРЕTАРИАТ НА БЧК - ЯМБОЛ
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!