Обратно към категорията

ПРОМЕНИ В „СИНЯ ЗОНА" - СЛИВЕН: 2 ЧАСА БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

   

ПРОМЕНИ В „СИНЯ ЗОНА" - СЛИВЕН: 2 ч. БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

На предстоящата сесия на общински съвет Сливен на 21 юни ще бъде гласувано изменение на наредбата за почасовото паркиране на моторни превозни средства на територията на общината.
Предложението е на кмета Стефан Радев и от 26 април е качено на сайта на общинския съвет, като вече е изтекъл едномесечният срок за предложения.
Сред по важните промени в устройството на „синята зона", са разширяване на часа на действие, като вместо от 9 до 17 ч. времетраенето става от 8,30 до 17,30 ч.
Уточняват се и детайли по поставянето на талони, касови бележки и др. разрешителни документи.
Друга важна промяна засяга преференциалното паркиране на ППС, превозващи хора в неравностойно положение. Според сегашната наредба: „Притежателите на карта за преференциално паркиране безплатно и неограничено във времето паркират ППС в зоната".
Новото предложение на кмета гласи: „Притежателите на карта за преференциално паркиране, безплатно паркират МПС на местата по чл.8, ал.2 за период до 2 часа на ден".
В мотивите на кмета е посочено, че промените се правят с цел разрешаване на проблема, свързан с местата за паркиране на пътни превозни средства, обслужващи хора с увреждания и тяхното справедливо ползване, както и облекчаване на режима по товаро-разтоварна дейност за доставки в търговските обекти.
Наредбата за „синята зона" бе приета в първоначалния си вид на 29 септември 2016 г. Това е четвъртата нейна промяна за по-малко от 2 години.
 
slivenpress.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!