Обратно към категорията

Dnevnik.bg: Полицията знаела от около месец, че Пелов е в Ботевград

   

Dnevnik.bg: Полицията знаела от около месец, че Пелов е в Ботевград

Полицията е имала оперативна информация от около месец, че избягалият затворник Владимир Пелов е на територията на Ботевград, където снощи той беше убит при престрелка.
 
Информацията дойде от директора на Областната дирекция на МВР - София, старши комисар Георги Григоров.
 
Получени били над 10-15 сигнала, като всички са проверявани, допълни той, цитиран от агенция "Фокус".
 
Окръжният прокурор на София-област Наталия Николова поясни, че Пелов е изглеждал съвсем различно. "Имаше брада, която досега не е носил. Беше със суитчър с качулка, над качулката с шапка. Няма как да получим информация в какъв външен вид се намира укриващ се", добави тя на специална пресконференция по случая.
 
 
"Направили сме всичко възможно да си свършим работата. Пелов не се е придвижвал свободно по града. Той се е движил с изменен външен вид, маскиран. Предполагаме от снощи, че се е движил по коритото на реката – то е тъмно, неосветено и обрасло в храсти", допълни старши комисар Григоров.
 
Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира случая от Министерския съвет като също подчерта променената външност на избягалия затворник. "Имал е изключително променена външност - гъста брада, с шапка, облечен със суичер, два пистолета, обувки за горски преход. Така, че този човек със сигурност не е живял в центъра на Ботевград. Там се е намирал, защото най-вероятно е трябвало да си уреди тези сметки с другия пострадал", поясни Маринов.
 
От приятели до врагове
От изявления днес на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и старши комисар Георги Григоров се изясни, че в миналото Владимир Пелов и Марио Панчев са били приятели и са имали общ бизнес. От година и половина обаче отношенията им били изключително напрегнати вследствие на лични конфликти, най-вероятно заради неуредени сметки от извършвана съвместно престъпна дейност.
 
Маринов допълни, че Панчев заплашил избягалия затворник, че ще свидетелства за негови престъпления. "Три пистолета на местопрестъплението не говори само за финансов спор", допълни го шефът на националната полиция Христо Терзийски.
 
"Нямаме оперативни данни в случая да е намесена жена", заяви на брифинга Григоров, коментирайки една от версиите за причината за стрелбата.
 
Три пистолета и седем гилза са намерени на мястото
Според Терзийски Владимир Пелов е атакувал Марио Панчев, който обаче бил подготвен и отвърнал на стрелбата. "Намерил е най-удобното място (за атака, б,р.) става въпрос за едно дере, което е облагородено и направено във вид на алея. В крайна сметка е в такава част, че може да се придвижи незабелязано и да издебне жертвата. Това е и направил. Жертвата обаче явно е имала готовност за реакция и се е получила ситуацията", допълни Младен Маринов.
 
От прокуратурата съобщиха, че на мястото на инцидента са намерени три пистолета и седем гилзи. Установено е, че Пелов е бил прострелян в главата и на две места в десния крак.
 
На журналистически въпрос как криминалният контингент намери Пелов преди органите на МВР, след като е застрелян преди да бъде арестуван отново, Маринов и Терзийски заявиха, че въпросът бил обратен. И поясниха, че Пелов е намерил човек от криминалния контингент, от когото се чувства застрашен, а не обратното - без да коментират въпроса защо полицията не е установила избягалия затворник преди престрелката снощи.
 
Настаненият в "Пирогов" Марио Панчев е в много тежко състояние с две огнестрелни рани и състоянието му не позволява да бъде разпитан, каза Наталия Николова.
 
Източник: www.dnevnik.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!