Обратно към категорията

ОДМВР-Ямбол стартира информационна кампания „Внимание! Телефонни измамници!“

   

ОДМВР-Ямбол стартира  информационна кампания „Внимание! Телефонни измамници!“

Инициативата се реализира в партньорство с „Български пощи“ – ЕАД, РУ „Югоизточен регион“- Бургас, Областна пощенска станция – Ямбол.
Кампанията се провежда на територията на ОДМВР- Ямбол, като стартът й  бе даден днес в областния град и общинските центрове. Тя е насочена към възрастните и самотно живеещи жители на областта и цели повишаване информираността им за механизма на телефонните измами, използваните сценарии, поведението на измамниците, как да се предпазят и да потърсят помощ при атаки на измамници. Във всички населени места на областта, със съдействието на служителите от „Български пощи“ ЕАД,  при получаване на пенсията си, всеки гражданин ще получи и информационни материали, съдържащи основни препоръки за предпазване от действията на измамниците. Флаерите са с размер на банкнота и се дават с препоръка, след прочитане на информацията, да останат в портфейлите на  гражданите, така че, ако случайно бъдат въвлечени в заблуждение и в притеснението си предприемат даване на пари, при отваряне на портфейла, отново да им бъде привлечено вниманието, че е възможно да станат жертва на измамници. Полицейски служители ще посещават на адрес самотно живеещи и трудно подвижни хора и в свободен разговор ще им припомнят за опасността от злонамерени действия на измамници по телефона, на улицата или в домовете им. При посещенията си в пенсионерските клубове в общинските центрове и в кметствата на малките населени места полицейските инспектори ще провеждат беседи, разяснявайки най-актуалните сценарий за измами и как гражданите да се предпазят от тях.
 
07.06.2018 г.
Татяна Павлова
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 07.06.2018 12:06

"Полицейски служители ще посещават на адрес самотно живеещи и трудно подвижни хора и в свободен разговор ще им припомнят за опасността от злонамерени действия на измамници по телефона, на улицата или в домовете им." Не вярвам.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!