Обратно към категорията

За незаконните постройки в Ямбол и …още нещо …

   

За незаконните постройки  в Ямбол и …още нещо …

"Гледам в новините по телевизията как събарят незаконни постройки в Пловдив и други градове на страната. И си мечтая това, да се случи и в моя роден град Ямбол!
В Ямбол изникна цял квартал по течението на река Тунджа на мястото на съборените къщи, за да се направи еднопосочно движение по ул. „Преслав” – входната източна артерия на града", пише ТанКир към редакцията на Ямбол Свят.
 
"В началото се строеше плахо, копаеха в ниското, за да не се набиват и афишират. С годините вече смело се оформи голям квартал. Музиката вероятно се чува в другия край на града!
 
Още в началото уведомих писмено Кмета на Ямбол, че се строи незаконно там. Втори цигански квартал! Никаква реакция и до днес!
 
Електричество си вземат с един дебел бял кабел – като верижна реакция – от първата  до последна къща. Вечер квартала така е осветен – и Слънцето  да завиди! И вода по същия начин, предполагам. (Все някой трябва да плаща – късметлията съм аз – почти пет (5) години отсъствах и жилището бе необитаемо, но се оказа, че имам около 250 кубика вода! Вече 8-9 години е спорът ни с В и К, а лихвите и сумата растат. Няма значение от къде ще са парите, трябва да се платят, в природата празно няма! Откъдето може – оттам ще вземат!)
 
Нали се сещате, че консумативите им на ел. енергия, вода, смет ще ги вземат от нас, коректните данъкоплатци! Ние трябва да покрием всички разходи, затова цените скачат непрекъснато!
 
Завиждам им на циганите, извинете, ромите! Незаконни постройки – не плащат данък, „безработни” – на помощи (всяка втора къща с гише за някаква продажба – кафе, сладки, цигари и пр. и пр.); с разпънати по улицата сергии  „дрехи втора употреба”, а в „махалата” се появяват такива къщи - палати – като хотели! Дали да не поискам да сменя гражданството си – от българско на ромско?! Няма да е зле – без консумативи – ток, вода, данък сгради, данък смет, без такси в ясли и детски градини на отрочето, безплатна храна за учениците, еднократна помощ за подготовка за ученика за учебната година, ежемесечна помощ за „социално слаби”, хранителни помощи ( които после продават отново на нас, българите на половин цена – за тях са безплатни!) от БЧК, ЕС, от разни неправителствени организации, ухажване преди избори – по няколко начина, които завършват с осигурен превоз от дома до изборния пункт и обратно!  И вече не важи приказката за лошо облечената жена - „също като циганка”, вече ние, повечето българи сме облечени така… А в пощенския клон е пълно с млади хора, „много болни”, чакащи за пенсията си! Цели фамилии са сериозно „фамилно обременени”, обречени, според майките им…
 
Опитах да направя снимки на кабела с  „електрозахранването” на квартала, за да изпратя и до сайта на ЕС ( там публикуват материали, придружени със снимки) и едва спасих себе си и телефона! Нападнаха ме от всички страни със заплахи, закани и обяснение, че и Кмета и полицията са идвали и знаят за този квартал, да не се меся, защото ще пострадам сериозно!
 
Познавам психологията на ромите. Работих цели 18 години в библиотека в квартала. Бях секретар не само на читалището, но и на квартала – през мен минаваше почти цялата им кореспонденция – до казармата, затвора, роднини в други селища;  документи за работа; за помощи; за пенсии… Ще повярвате ли, че преди да влязат в библиотеката си събуваха  обувките отвън?! Че говореха тихо и почтително само на български?! Че вечер след 18.30 часа в тъмното отивах до автобусната спирка без страх толкова дълги години?! Точно преди демократичните промени успях да издействам и осигуря финансиране за обзавеждане на подходящо помещение за библиотеката в жилищния комплекс „Г.Бенковски”, където е потенциалния читател – много млади семейства, ученици…  Точно навреме, защото сега е много опасно - нагли, агресивни и груби са станали с привилегиите, които се гласуват специално за тях!
Пътувам често с автобуси и там кондукторите ги подминават и оставят да пътуват без билет от „страх да не ги набият”!  Извод: трябва да си агресивен и груб и няма да плащаш никъде за нищо, ако не си освободен  законно!
 
Каня всеки, който прочете това на място да се увери в истинността на написаното!"
 
                                                                                                                    ТанКир
 
бел. Яс
Подчертаваме, авторът на писмото, сезира обществеността и съответните органи за незаконно ново строителство и за забелязани от нея, евентуални кражби на ток. Отношението й е към тая част от българските граждани, които извършват това. В нея говори будната гражданска съвест...Не всички са си събували обувките, влизайки в библиотеката, не всички пътуват безплатно, стоят незаконно и усвояват електричество....разбира се! Акцентът е какво правят властниците?










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!