Обратно към категорията

62 жилищни сгради в област Сливен са включени в Националната програма за енергийна ефективност

   

62 жилищни сгради в област Сливен са включени в Националната програма за енергийна ефективност

Общо 62 жилищни сгради в област Сливен са включени в Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от областната администрация.
Последните месеци е бил извършен контрол, свързан с работата на общинската администрация в Сливен по програмата, тъй като дейността по нея в общините в Нова Загора и Твърдица е приключила. При проверките на две от обществените поръчки за инженеринг на три сгради е било установено, че са надхвърлени референтните стойности. Общината е прекратила своевременно процедурата и е публикувала нови обявления с необходимите корекции. Според правилата на програмата, ако при сключването на договора с изпълнителя общината надхвърли максималната или референтна стойност, разликата трябва да бъде платена от собствения й бюджет. 
В община Нова Загора са приключили дейностите и са въведени в експлоатация 11 жилищни сгради. Общата стойност на разплатените дейности по обследването, строителния и инвеститорския надзор и строително-монтажните работи възлиза на 9 724 170 лева. В община Твърдица са санирани и са въведени в експлоатация 2 жилищни сгради за 3 070 000 лева.
В община Сливен по програмата ще бъдат обновени 49 сгради. За 12 от тях са проведени процедурите за избор на изпълнител и са сключени договори за 11 925 392 лева.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Ego 11.06.2018 11:51

Да, и сигурно всичките са вече протекли!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!