Обратно към категорията

Монитор: Плащат 6 бона на шофьор след сблъсък с глиган на АМ Тракия

   

Монитор: Плащат 6 бона на шофьор след сблъсък с глиган на АМ Тракия

6 380 лв ще трябва да заплати държавната агенция „Пътна инфраструктура“ заради катастрофа, станала по трасето на автомагистрала „Тракия“ заради внезапна поява на глигани. Решението е на състав на старозагорския районен съд по искова молба на шофьор, който  през нощта на 29 април 2017 година катастрофирал с автомобила си „Сеат Леоне“ на км.221 ,а причината била във внезапната поява на стадо диви прасета. 
29-годишният тогава водач Т.Д. от Карнобат изпаднал в стрес и въпреки че карал с далеч под разрешената скорост от 130 км /час не успял да избегне сблъсъка с последния в редичката глиган. Потрошена била предницата на автомобила, водачът дълго време след инцидента заеквал, изпитвал страх от нощно шофиране и се чувствал некомфортно . 
„Считам, че когато избереш да се придвижваш по автомагистрала, целта ти е бързо и безопасно придвижване. И в никакъв случай не очакваш да се появят диви животни на пътя ти. Това ме преследва от тогава - предвид всички кървави картини по телевизиите и интернет на загубили живота си вследствие на пътнотранспортни произшествия, не мога да се отърся от усещането, че съм бил в голяма опасност и че е можело под силен стрес да не успея да се опазя. Ако на автомагистралата не се чувствам в по-голяма безопасност, то по останалите пътища за мен пътуването става кошмарно. Сънят ми се наруши. Шофирам под силен стрес. Дори изпадам в паника, ако ми се наложи да пътувам нощем, затова го избягвам..“, пише обстоятелствено в исковата си молба до съда претърпелият катастрофата мъж.
В хода на съдебното дирене от АПИ пробвали да прехвърлят отговорността за инцидента на фирмата, която имала договор за поддръжка на пътното платно, но съдът е отхвърлил  тази възможност. Ответникът е бил длъжен да постави специален знак, у,казващ евентуално преминаване на диви животни през аутобана, тъй като мрежите край мантинелите на практика не можели да спрат четироногите, коментира вещото лице. Според показанията на служители подобни преминавания на стада не били прецедент, през лятото на м.г. на няколко пъти имало сигнали за това, по случайност обаче се разминавало без пострадали коли и  шофьори.
Решението на първоинстанционния съд не е окончателно и най-вероятно ще бъде обжалвано.
 
monitor.bg
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!