Обратно към категорията

Затварят улица "Преслав" за 9 месеца. Предстоящият ремонт е на стойност над 2 милиона лева

   

 Затварят улица Преслав за 9 месеца. Предстоящият ремонт е на стойност над 2 милиона лева.

Ремонтът на улица „Преслав” от площад „Боровец” до ул. „Акация” в Ямбол трябваше да започне още през март. Това беше съобщено преди месеци на пресконференция в общината. Не е ясно защо това не се случи, но стартът на дейностите ще бъде даден на 18-ти юни (понеделник).

Срокът за изпълнение е 9 месеца (270 дни).

Стойността на проекта 2 381 066,10 лв. 
 
Дейностите са по проект за „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол”  по ОП Региони в растеж.
Разпределението на средствата за отделните дейности по ремонта - липсва.
Става ясно обаче, че предстои ремонт на пътната настилка; полагане на нови бетонови бордюри, нова маркировка, монтиране на нови пътни знаци, улични оттоци и пожарни хидранти и др. 
Шофьорите в Ямбол трябва да знаят, че достъпът до ул. „Преслав”, в участъка от кръстовището на ул.”Д.Благоев” до кръстовището с ул.”Акация”, се преустановява за целия срок на изпълнение на дейностите. На улиците "Ямболска комуна", "Радецки" и "Шипка" са поставени пътни знаци - път без изход, като част от предварителната подготовка  за обособяването на строителния обект, научихме репортаж от телевизия "Диана".
 
Както вече съобщихме, въвежда се и нова транспортна схема за автобусите. 
 
Отговорността за това да провери дали заповедта се спазва, носи Антон Кабрански - секретар на община Ямбол.  Самата заповед пък е подписана от заместник-кмета Илияна Бицова.
 
*****
 
Новината предизвика редица коментари във ФБ групата на Ямбол шофьори:
 
Димитър Ишмериев: И нека мрънкането за следващите 270 календарни дни започне 
 
Стоян Момчев: А какво правим с бoрдюра и липсващия тротоар на ул.Д Благоев до бл.17 от пешеходната пътека та почти до кръстовището на пл.Боровец ???
 
Димитър Ишмериев :Тоя въпрос към кой го задаваш?
 
Стоян Момчев: Към присвоилия парите от последния голям ремонт по ул.Д Благоев !
 
Ангел Николов: Да предупредя ,че така наречената ул.Крайречна не съществува от много години :)
 
Атанас Колев: След като въпросния ремонт приключи,бледоликите ще опропастят всичко по пътя си към кочината в която живеят!Всичко което може да бъде откраднато,строшено или унищожено няма да се замислят!Тъй,че ще се радваме за кратко!
 
 
Plamen Ronnie O'Sullivan: Под "Обновяване на растителните видове" , разбирайте изсичане на всички дървета по протежение на улицата и евентуално засаждане на някоя друга фиданка. Каквото беше, беше със сянката по тази улица, и всичко ще отиде пак за ромеите. Помнете ми думата, ако не стане така Пламен да не се казвам!
 
Pasko Bratanov: Пак ли ще надигате безумно високи бордюри?? Изроди!!
 
Mihail Trendafilov: Само простотий.... Едно кръгово поне да бяха гласували.

















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#8 Една гледна точка: 17.06.2018 15:12

Очевидно е МОДА: Едни да мрънкат, други да плюят (дори без да имат информация), а трети от всичко това да "формират обществено мнение", извличайки чрез опорочаване на ремонтите отричане на всичко, което се (или би се) направи в града. Накратко: Ремонта на Централната градина (която за непросветените НЕ Е така наречената "градинка Николинка"!!!) ще завърши през септември, ремонта на Раковска - през ноември, а предстоящият ремонт на ул.Преслав цели обновяване на отсечката (за "високите бордюри" сте прави - в Европа такова чудо няма ...) А дали има "крадене" - парите идват от Европроекти - там думата имат контролни институции (капиталовите разходи на Общината са за около 5 млн.лв. - с тях такива Проекти няма да стигнат доникъде). "Трай бабо за хубост" (за по-добра инфраструктура) - можем само да плюем, но нека по-добре да сме обективни (не казвам че всичко е топ, но според мен е по-добре, когато нещо се прави) !?

 

 

#7 анонимен 14.06.2018 11:41

Срамота поредната измислица на някой си пак за поредните пари,стига те не се ли наядохте на пари вече,то бива алчност но пак чак толкова,заради това ще объркате обществения транспорт който и без това не става за нищо за който излъгахте гражданите,че има промяна но явно няма поредните голи обещания,ами работниците които се извозват до язаки, те какво ще правят как ще ходят на работа,засрамете се господа управляващи нашия град който нацяло го обезобразихте!


#6 Пират 13.06.2018 20:05

И след 9 месеца ще се роди новата изборна победа на местните избори. Само не знам как ще сме блокирани това лято-със затруднен достъп до парка откъм центъра, с разкопана градинка вече няма да николинка, а гергинка, с половин плоадна улица и със затворена централна пътна артерия като Преслав. А хората напускат града, в който живеят. Идват гости само за атракции.И от това вече се натъжавам дълбоко.

 

 

#5 Дечев 13.06.2018 17:47

Инджето я довършихме и сега започваме Преслав.


#4 Страхил 13.06.2018 01:27

В новината е пропуснато да се спомене коя е фирмата изпълнител.

 

 

#3 Костов 12.06.2018 19:49

Кой е мрънкач бе. Ремонт - добре, ама за 9 месеца хората магистрали правят. Толкова пари също за тая улица - джобчетата на пигмея славов ще преливат от рушвети. Отделно нямат никаква подготовка и ще настане пълен хаос.


#2 Manechi 12.06.2018 15:25

Мрънкачи и тъпунгери!

 

 

#1 trud 12.06.2018 15:11

да спомена че дървесния вид ще е липа ромите ще се зарадват


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!