Обратно към категорията

Общо 27 ученици от Сливенска област ще бъдат наградени за отличен успех

   

Общо 27 ученици от Сливенска област ще бъдат наградени за отличен успех

Общо 27 ученици от Сливенска област ще бъдат наградени за отличен успех. Това съобщи пред журналисти началникът на Регионалното управление по образование /РУО/ Бисерка Василева.
Отличниците са от 9 до 12 клас, като 22-ма са от община Сливен, един - от Нова Загора и четирима от Котел. Те ще получат грамоти и книги на 15 юни.
Дванайсетокласниците от областта през тази година са на седмо място по успех в страната на матурите по БЕЛ, каза още Василева. Тя подчерта, че по този показател Сливенска област се е придвижила с три места напред в сравнение с миналата година. Общо 1092 са зрелостниците, явили се на държавния зрелостен изпит по БЕЛ. Общият бал за областта по БЕЛ е 4.27, а на вторият задължителен изпит - 4.56. Най-предпочитани втори зрелостни изпити са били тези по чужди езици, Биология и здравно образование и Философски цикъл. Най-високи резултати са били постигнати на матурите по чужди езици. Статистиката сочи, че през последните години в областта има тенденция към постигане на по-високи резултати.
Общият успех при седмокласниците и четвъртокласниците обаче, нарежда Сливенска област на едно от последните места в страната. Преподаватели споделят, че са принудени да събират учениците от домовете им, за да се явят на изпити. В областта има концентрация на ромско население, като процентът на отпадналите ученици и сравнително висок.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!