Обратно към категорията

Зонален кръг на „Пусть всегда будет солнце“-2018 в Ямбол на 16 юни

   

Зонален кръг на „Пусть всегда будет солнце“-2018 в Ямбол на 16 юни

За втори път председателят на Движение „Русофили“ Ямбол инж. Стоян Проданов ще бъде домакин на зонален кръг на фестивала „Пусть всегда будет солнце-2018“ и отново ще се проведе в залите на НТС „Джон Атанасов“-Ямбол.
Тази година е  Петото издание на  Националния фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, организиран от Национално движение „Русофили“ с финансовата подкрепа на Фонд „Русский мир”  и  със съдействието на  Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален  Дворец на децата и Община Казанлък.
Ще се представят всички участници, отличени в съответните жанрове и възрастови групи на областните фестивали, проведени в Бургас, Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол.
Децата и учениците ще се състезават в жанровете поезия, песен и танц и ще бъдат оценявани от жури с представители на петте областни центрове.
Най –добрите изпълнители  ще продължат участието си на национален кръг, който ще се проведе в началото на месец септември т.г в гр. Казанлък.
Класираните на първи места ще  бъдат поканени  да участват в програмата на Националния събор на Движение „Русофили“, който ще се проведе  по традиция  край язовир Копринка, община Казанлък.  
Целта е популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура и създаване на интерес към изучаване на руския език.
Зоналният кръг ще се проведе на 16 юни / събота /, от 10:00 ч , в големия салон  и зрителната зала «Иван Попов» на НТС Ямбол.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!