Обратно към категорията

КАРУЦИТЕ В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ДВИЖАТ С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА

   

КАРУЦИТЕ В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ДВИЖАТ С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА

Каруците в община Сливен трябва да имат номера, изписани от двете страни на превозното средство с черен цвят. Регистрационният номер ще съдържа цифри и букви, които да идентифицират населеното място. Регистрацията на каруците ще се извършва в кметствата на населените места. Там собствениците ще получат документ, че каруцата им е регистрирана. Този документ трябва да се носи от водача на пътното превозно средство с животинска тяга. 
Съгласно заповедта каруците трябва да се управляват само от пълнолетни водачи и да имат два бели или два жълти светлоотразители отпред и два червени отзад. При движение от 22 до 6 часа и при намалена видимост трябва да са снабдени със светещо тяло, излъчващо добре различима жълта или бяла светлина. Съгласно заповедта движението на каруци може да става през зимата от 7 до 17 часа, а през лятото от 7 до 20 часа. Движението на каруци без специална престилка за животински отпадъци е забранено. За нарушителите на заповедта е предвидена глоба от 50 до 1000 лева за физически лица и имуществена санкция в размер от 100 до 10 000 лв. за юридически лица, съгласно Наредбата за обществения ред на територия та на община Сливен. С последното изменение на тази наредба се забранява движението на каруци в централната градска част.
Каруците трябва да са  жълти на цвят, каквито са разпоредбите на Закона за движение по пътищата.
Заповедта на кмета е издадена на основание Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, Закона за движение по пътищата и правилника за неговото прилагане.
На срещата присъстваха секретарят на Община Сливен Валя Радева, директорът на ОДМВР- Сливен старши комисар Димитър Величков, гл. инспектор Димитър Кикьов- началникът на РУП- Сливен, гл. инспектор Венелин Гецов- началник- сектор „Охранителна полиция“, началници на полицейски участъци, експерти от общинска администрация,  кметове на населените места от община Сливен.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 зимница 16.06.2018 22:13

Да се надяваме че и други общини като стралджа и ямбол също ще вземат пример


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!