Обратно към категорията

"ВАКАНЦИЯ В МУЗЕЯ" В СЛИВЕН - ПРИКЛЮЧИХА ЗАНИМАНИЯТА НА ПЪРВАТА ГРУПА

   

"ВАКАНЦИЯ В МУЗЕЯ" В СЛИВЕН - ПРИКЛЮЧИХА ЗАНИМАНИЯТА НА ПЪРВАТА ГРУПА

Приключиха заниманията на първата група, участваща в организираната от РИМ-Сливен, музейно-образователна програма „Ваканция в музея – Виж! Учудвай се! Свържи! Помисли!”. Тя се проведе от 04 до 15 юни 2018 г. и в нея участваха 21 деца от 1 до 4 клас. В рамките на две седмици участниците в програмата се докоснаха до богатото културно наследство на района, получиха нови знания за миналото и традицията, под формата на игра те извършиха пътешествие в историческото и културно пространство.
В РИМ-Сливен децата се запознаха с институцията музей, както и с по-известните музеи в света; разгледаха експозицията „Памет от вековете” и рисуваха експонати по избор; научиха за живота на траките, живели по нашите земи и отговаряха на въпроси в играта „Опознай предметите”; запознаха се с дейността на археолозите и реставраторите от откриването на предметите по време на разкопки до тяхното реставриране, консервиране и експониране, разглеждайки изложбата „Артефактът – от откриването до експозицията”; в играта „Виж! Учудвай се! Свържи! Помисли!” прилагаха придобитите знания.
В сградата на Първата държавна текстилна фабрика участниците се запознаха с реставратора и неговата дейност, видяха как се реставрират и консервират откритите находки, след което проявиха творчество и изработиха и рисуваха свои предмети от глина.
В къща музей „Сливенски бит XIX-XX век” те се запознаха с архитектурата през Възраждането, с традиционните български обичаи и носии, търсиха отговори на поговорки и гатанки.
В почивките между заниманията децата се забавляваха, играха „игрите на баба и дядо”, танцуваха и български хора.
В края на музейно-образователната програма „Ваканция в музея – Виж! Учудвай се! Свържи! Помисли!” участниците показаха натрупаните знания през периода като запознаха граждани на Сливен с богатото културно наследство на района и влязоха в ролята на екскурзоводи. Тяхното творчество беше представено в изложба пред сградата на РИМ-Сливен и можеше да бъде разгледано от обществеността.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!