Обратно към категорията

Лошото време се завръща - очакват ни бури и градушки

   

Лошото време се завръща - очакват ни бури и градушки

В петък, под влияние на добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападната половина от страната, а привечер и през нощта и в източните райони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, по преминаващия фронт, валежите ще са интензивни и обилни. Очакват се градушки.
Жълт код за гръмотевични бури и силен вятър е обявен в северозападните области Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.
С повече слънчеви часове и с високи температури над 30 градуса ще бъде на места в югоизточната половина от страната. До вечерта вятърът в повечето райони ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него започва чувствително захлаждане. Максималните температури ще са 27-31 градуса, в София – 27.
По Черноморието ще има променлива облачност, но през деня валежи са малко вероятни. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 28-31 градуса, на морската вода е 23-26 градуса.
В планините сутринта ще е по-слънчево, но около обяд първо в масивите в Западна България, а по-късно през деня и в останалите планински райони, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони значителни. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите през деня ще са все още високи и максималната на височина 1200 метра ще е около 19, на 2000 метра - около 13 градуса.
Продължителността на деня е 15,19 ч. Атмосферното налягане през деня ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца, а вечерта ще започне да се повишава.
 
В събота ще бъде ветровито и захлаждането ще продължи. Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса. На места, повече в източните и южните райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони - интензивни и с градушки.
 
В неделя ще бъде хладно, ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност и на места ще превали дъжд. Вятърът чувствително ще отслабне.
В понеделник вятърът ще се ориентира от изток. Сутринта ще има и слънчеви часове, след обяд на места в Западна България ще превали и прегърми. Във вторник и сряда има повишена вероятност за интензивни валежи, значителни по количество и гръмотевични бури. В четвъртък валежите временно ще отслабнат, ще има и слънце. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!